17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Karda hasta kurtarma operasyonu

Bartın'da, kronik böbrek rahatsızlığı olan ve kar sebebiyle diyaliz merkezine getirilemeyen yaşlı kadın, iki saatlik kurtarma operasyonu sonrasında diyaliz merkezine getirildi.

Bartın'da, haftada üç kez diyaliz makinesine girerek tedavi olan 70 yaşındaki Nazife Özbayındır kar yağışı sonrasında köy yollarının kapanması sonucu diyaliz makinesine giremedi. Yaşlı kadın tedavi olamadığı için evinde rahatsızlandı.

Bunun üzerine Bartın Özel Diyaliz Merkezi'ne haber verildi. Diyaliz Merkezi ekipleri karla kaplı yollara aldırmadan yaşlı kadını kurtarmak için seferber oldu. Özel Bartın Diyaliz Merkezi Halkla İlişkiler ve Sosyal İşler Sorumlusu Olcay Tekinok ve şoför Necati Güneybaş kent merkezine 40 kilometre mesafedeki köye gitti.

Yola çıkan ekip önce jandarmaya ardından Karayolları ekiplerine konuyu aktardı. Ekiplerin başka bir yerde olmasının üzerine Diyaliz Merkezi görevlileri vakit kaybetmeden karla kaplı köy yoluna girdi. Bu arada görevliler hasta kadının evine haber verdi. Diyaliz Merkezi görevlileri karla kaplı yola girerken, yaşlı kadının oğlu da annesini sırtına alarak 40 santimetre karla kaplı yolda bir kilometre yürümeye başladı. Araçlarına zincir takan görevliler iki saat süren yolculuk sonrasında yaşlı kadına ulaştı. Fedakar evlat Mustafa Özbayındır da, hasta annesini bir kilometre sırtında taşıdı.

Fedakar evlat Mustafa Özbayındır, yaklaşık bir kilometre karlı yolda annesini sırtında taşıdığını belirterek "O beni büyütmüş. Kim olsa aynısını yapar. Ben de evlatlık görevimi yerine getirdim. Yollarımız kar yağışı sebebiyle sık sık kapanıyor. Yetkililerin özellikle böyle hayati önem taşıyan hastaların olduğu köylerde yolları açık tutmasını istiyoruz" dedi.

Soğuktan titreyen yaşlı kadın uzun bir yolculuğun ardından Diyaliz Merkezinin aracına bindirildi. Yaşlı kadın, "Yürüyemiyorum. Oğlum beni sırtında taşıdı. Allah ondan razı olsun" dedi.

Özel Bartın Diyaliz Merkezi Halkla İlişkiler ve Sosyal İşler Sorumlusu Olcay Tekinok ise, hastalarını kurtarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 16:04:27
Güncelleme :31 Aralık 2008 Çarşamba 16:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?