17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kardeş okullar imza gününde buluştu

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Dünya Çocuk Kitapları etkinliğinde kardeş okullar bir araya getirildi. Kitap gününde Ayşe Kilimci çocuklara yönelik söyleşi gerçekleştirdi.


Bartın TSO tarafından yapılan açıklamaya göre, Bartın Kültür Turizm Müdürlüğü ve Bartın TSO tarafından, Bartın Dünya Çocuk Kitapları etkinlikleri çerçevesinde program düzenlendiği, düzenlenen programda Bartın TSO'nun kardeş okulları olan Şehit Gürdal Çakır ve Budakdüzü İlköğretim okulları öğrencilerini, çocuk kitapları yazarı Ayşe Kilimci ile söyleşide buluşturduğu bildirildi. Söyleşiye Bartın Kültür Müdürü Mehmet Altaş, Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik ve Bartın TSO Genel Sekreteri Asuman Aymutlu Özden katıldı. Söyleşide konuşma Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, okumanın ve çalışmanın aydın ve çağdaş ülke olmak için önemine değindi. Bartın TSO olarak kent gelişimine ve sanayicimize sivil toplum kuruluşu olarak destek oldukları gibi okullara da gereken desteği vereceklerini vurgulayarak, bu yıl okullara ayrılan bütçeyi daha da artıracaklarını, çocukların iyi bir eğitim alabilmeleri için oda olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. TSO Başkanı Mehmet Kemik, "Hayal kurun ama hayalci olmayın, çok okuyun, çok çalışın, hedefiniz olsun. Her konuda paylaşın ve güler yüzlü olun" diyerek başarılı öğrencilere de sinema sözü verdi.
Ayşe Kilimci ise Bartın'da olmaktan ve çocuklarla buluşmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öğrencilere bilgiye ulaşmak, kendini geliştirmek için fırsat buldukça okumak gerekliliğini dile getirerek, okumanın faydalarından bahsetti. Her türlü kitabın mutlaka okunması gerektiğini belirten Ayşe Kilimci, söyleşi sonunda tüm öğrencilere imzalı kitabını hediye etti.

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 19:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?