17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kavga kurbanlarına son görev

Bartın'da kız isteme yüzünden çıkan kavgada pompalı tüfekle vurularak hayatını kaybeden kızın babası Atilla Yaşar ve amcasının oğlu Hüseyin Demirkıran'ın cenazeleri, Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde toprağa verildi.

Merkeze bağlı Terkehaliller köyünde 3 gün önce kız isteme nedeniyle Çelikkıran ve Demirkıran aileleri arasında çıkan tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi sonucu, pompalı tüfekle vurularak öldürülen kızın babası Atilla Yaşar Demirkıran (42) ile amcasının oğlu Hüseyin Demirkıran'ın (39) cenazesi, aile yakınları tarafından Kandıra Devlet Hastanesi'nden alınarak Merkez Yeşil Camisi'ne getirildi.

Atilla Yaşar ile Hüseyin Demirkıran'ın cenazeleri, burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Kandıra Asri Mezarlığı'nda defnedildi.

-Kavgada yaşamını yitiren Hüseyin Demirkıran'ın babası-

Kavgada yaşamını yitiren Hüseyin Demirkıran'ın babası, Hacı Hüseyin Demirkıran, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çelikkıran ailesinin kuzeni Atilla Yaşar'ın kızını istemeye geldiğini ifade ederek, Atilla Yaşar'ın da onların talebine olumsuz karşılık verdiğini kaydetti.

Daha sonra Çelikkıran ailesinin, söz konusu eve tekrar gelerek kuzenini darp ettiğini iddia eden Demirkıran, "Gidip soralım neden seni dövdüler' demişler. Sonra adamlar orada pusu kurmuşlar. Adam görüşmeye gidince vurmaya kalkışmışlar. Kavga çıkmış. Çocukları vurmuşlar. Ben bunlardan davacıyım. Bunlar gelip bana deselerdi, 'bizi barıştırın' neden barıştırmayayım" diye konuştu.

-Olay-

Terkehaliller köyünde yaşayan Hakan Çelikkıran (52), 4 gün önce oğlu Yusuf Çelikkıran'a kız istemek amacıyla Çayırlar Mahallesi'nde yaşayan Demirkıran ailesinin evine gitmiş, baba Atilla Yaşar Demirkıran (42), yaşının küçük olması ve okula gitmesi nedeniyle kızını evlendirmek istememişti. Olaydan bir gün sonra kızın babası Demirkıran ve yakınlarının, damat adayının evine gitmesi üzerine iki aile arasında çıkan silahlı kavgada baba Demirkıran ile yeğeni Hüseyin Demirkıran hayatını kaybetmiş, kuzeni Emrah Demirkıran ile baba Hakan Çelikkıran ile damat adayı oğlu Yusuf (19) ve ağabeyi Günay Çelikkıran (28) yaralanmıştı.

AA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2013 Perşembe 17:56:04
Güncelleme :6 Mart 2013 Çarşamba 14:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?