17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kaybolan gemiden haber yok

Rusya'dan Bartın Limanı'na demir getirmek üzere yola çıkan ve Bartın ile Kastamonu arasında irtibat kesilen yük gemisini arama çalışmaları devam ediyor.

17 Şubat Pazar günü Rusya'nın Navaroski Limanı'ndan kütük demir yüklenerek Bartın Limanı'na doğru yola çıkan 3 bin grostonluk 'Rezzak' isimli Panama bandıralı kuru yük gemisiyle irtibat kesilmişti. Gemide bulunan 25 Hint asıllı mürettebatın bulunduğu gemiyi arama çalışmaları başlatılmıştı. Yapılan arama çalışmalarından henüz bir sonuç alınamadı. Bartın, Kastamonu ve Sinop sahillerinde bulunan parçaların Rezzak isimli gemiye ait olup olmadığı ise araştırılıyor.


Amasra Gezi Tekneleri Kooperatifi Başkanı Nuri İslam Çil, gemiyi arama çalışmalarının sürdüğünü, ancak bir sonuç alınamadığını belirtti. Çil, "Geminin battığını biz de yerel ve ulusal basından takip ettik. Ne olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Vali İsa Küçük'ün yaptığı açıklamalara göre biz haberdar olduk. Şu ana kadar yapılan çalışmalardan bir sonuç alınamadığını öğrendik. Bize göre de bir sonuç çıkacağını düşünmüyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 03:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?