17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kayıp gemi Karadeniz'de aranıyor

Rusya'dan Bartın Limanı'na demir getirmek üzere yola çıkan ve Bartın ile Kastamonu arasında irtibat kesilen bir yük gemisini arama çalışmaları sürüyor.

17 Şubat günü Rusya'nın Navaroski Limanı'ndan kütük demir yüklenerek Bartın Limanı'na doğru yola çıkan 3 bin grostonluk 'Rezzak" isimli Panama bandıralı kuru yük gemisiyle irtibat kesildi. 25 Hint asıllı mürettebatın bulunduğu gemiyi arama çalışmaları sürüyor. Olumsuz hava koşullarına rağmen yapılan çalışmalardan henüz bir sonuç alınamazken, Bartın sahillerinde gemiye ait filikaların bulunduğu belirtildi.

Bartın Limanı'nda geminin battığı haberinin duyulmasının ardından hareketlilik yaşandı. Güvenlik görevlileri, liman giriş çıkışını kontrol altına aldı. Limanda çalışan işçiler sabah saatlerinde havadan helikopterle arama yapıldığını ileri sürdü. Bartın Valisi İsa Küçük de Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından hava şartları izin verdiği ölçüde arama çalışmalarının yapılabileceğini belirtti. Bartın sahillerinde yapılan aramalarda şu ana kadar gemi enkazı ya da mürettebatına rastlanılmadı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 13:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?