17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kazaların harcalamaları SGK'dan

TRAFİK KAZALARININ HARCALAMARI SGK TARAFINDAN KARŞILANACAK

6111 Sayılı Kanunun 36. ve 59. maddeleri gereğince trafik kazasında yaralananların harcama giderleri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karışlanacak.

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, 6111 sayılı Torba Yasa konusunda bazı değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Yılmaz Tunç, trafik kazalarında sağlık harcamalarının SGK tarafından karşılanabileceğini açıkladı. Tunç, "Bazı kamu alacakları, vergi ve sigorta primi borçlarının yeniden yapılandırılmasını içeren 6111 sayılı Torba Yasa ile vatandaşlarımızın karşılaştıkları bir çok soruna da çözüm getirildi. Bunlardan birisinin de trafik kazalarında sağlık harcamalarının SGK tarafından karşılanmasıdır. Trafik kazaları nedeniyle sağlık yardımı sağlanan kişilerin tedavi bedelleri Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında (Trafik Sigortası) ve diğer bağlantılı sigortalar ile sosyal güvenlik rejimi kapsamında karşılanması konusunda tereddütler oldu. Bu durum her iki sistemin sonuçta sağlık teminatı sunmasına rağmen farklı kurallarının bulunması nedeniyle uygulamada yaşanan tereddütlerin kazazedelerin hak kayıplarına ve mağduriyetlere neden oldu. Bu önemli sorunun torba yasayla çözüme kavuşturuldu" dedi.

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç, "6111 sayılı Kanunun 36. ve 59. maddeleri ile trafik kazası geçiren vatandaşlarımızın mağdur olmaması için, sağlık güvencesi olsun veya olmasın, trafik kazalarında, herkesin üniversitelere bağlı hastaneler ve diğer bütün resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarınca sunulan tedavi hizmet bedellerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmaya başladı. 6111 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi ile bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce gerçekleşen trafik kazalarına ait sağlık giderleri de SGK tarafından karşılanacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2011 Çarşamba 13:21:01
Güncelleme :25 Mart 2011 Cuma 17:13:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?