17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kemik: TSO altın yılını yaşıyor

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bartın Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte toplantı düzenleyerek, Bartın'daki sorunlar ve sorunlara çözüm önerilerini ele aldı.

Bartın TSO toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya BTSO Başkanı Mehmet Kemik, TSO Genel Sekreteri Asuman Aymutlu Özden, Bartın Genç İş Adamları Derneği Başkanı Salim Cem Yıldız, TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Toplantı öncesinde konuşan Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, Bartın'daki sanayi, ticari ve istihdamı artırmak için ortak akıla ihtiyaç olduğunu, iş adamlarının iş hacminin genişletilmesi için gereken motivasyona davet ettiklerini belirtti.

TSO Başkanı Kemik, "Bartın TSO yıllık geçmişi ve sorumluluğu ile sanayi ve ticari yapıyı geliştirme, istihdamı artırma, ilimize yeni değerler kazandırma işlevselliği yanında kültür ve eğitim konusundaki yatırım ve katkıları ile kentimize katkı konusundaki yatırım ve katkıları ile kentimize katkı yapmaktadır. Kurumsal yapıda gelişmemiz yanında üyelerimizin sanayicilerimizin ve ticarethanelerimizde markalaşma süreçlerini, toplam kalite yönetimini geliştirme yanında verimliliğini ön plana getiren çalışma içine girdik. Özellikle 2007 yılı ve 2008 ilk yarısında MPM ile yaptığımız çalışma Bartın özel sektörü yanında kamu resmi dairelerimizin hizmet, üretim ve verimlilik arttırma yönünde uzman kadroların eğitimi ve öğretimi ile gelişimini sağladık" dedi.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kemik, TSO'nun yapılan faaliyetlerle Türkiye'deki TSO'lar arasında iyi bir konuma geldiğini ve altın yılını yaşadığını belirtti. Kemik, "Yönetim Kurulu Meclis çalışmaları içinde geliştirdiğimiz proje ile Bartın ilk defa uluslararası Fuarda Almanya Hannover-Messe fuarında adına Bartın TSO sayesinde altın harflerle yazdırdı. Bu gururu yaşamaktayız. TOBB bağlı 365 oda borsa içinde 47 oda içinde uluslar arası ve ulusal karayolu taşıma belgesi düzenleme yetkisini alan Bartın TSO 2 yıldır Bartınlı nakliyecilerimizin, sanayicilerimizin, iş adamlarımıza (K) belgesi hizmeti vermektedir.

Bu arada ilk yine 63 oda içine giren Bartın TSO akreditasyon çalışmalarına başlamıştır. 2 binin üzerinde üyemize hizmeti sair edinen Bartın TSO'yu değerlendirirken çevre il ve ilçe odaları ile hizmet açısından mukayese etmek lazım ve bu mukayesesi de peşin hüküm vererek değil, görerek şahit olarak yapmak lazımdır. TOBB bağlı bütün odalar üyelerine 5174 sayılı kanunun verdiği yetki ile hizmet vermektedir. Tüm odalarda aynı hizmet ile zorunludur. Odaları ayıran, hizmet anlayışı ve proje üretmek, katkı vermektir.

Artık Bartın TSO büyük odaları takip eden özellikle web sayfamızın yenilenmesi mail hizmetleri ile iletişim sağlanması, sanayicilerimizin kapasite raporlarında e-mail üzerinde sürdürme çalışmalarının içine girmiştir. Amacımız Bartın'a vizyon oluşturmak. Gelişim, süreç ve heyecanlarını sürdürmek durumundayız. Bartın'da yaşayan özellikle iş adamlarımızı bu motivasyona davet ediyoruz. Bartın TSO'ya kayıtlı iş kadınları ile ilgili kadın girişimciler platformu oluşturmaktayız. Bartın gelişmeyi, önceliklerini belirleme konusunda Bartın Genç İşadamları Derneği Başkanı ve yöneticileri ile toplantı yapıyoruz. Bu toplantı Bartın gelişimine desteği yanında gelişim sürecine de katkı sağlayacaktır" dedi.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kemik, ortak akıl toplantılarının gençlerin ilgisini çektiğini, bu toplantıların devamının diğer işadamlarını ilgilendiren sivil toplum kuruluşları ile devam edeceğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 15:20:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?