22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Kene korkusu tur iptal ettirdi

Bartın'da sıkça yaşanan kene vakalarının ardından, gezi amaçlı gelecek olan 12 tur iptal edildi.

Bartın Valisi Halil Işık, tüm Türkiye'nin gözünün Bartın'ın üzerinde olduğunu, ancak kene vakalarında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının söz konusu olmadığını belirtti.
Bartın Valisi Halil Işık, Bartın'da yaşanan kene olaylarının ardından yapılan haberlerin Bartın turizmini olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Vali Işık, "Geçtiğimiz gün ulusal basına yansıyan kene haberinin ardından Bartın'a bir çok misafiri getirecek olan 12 tur şirketi rezervasyonlarını iptal ettirdi. Basın mensupları da bu konuda hassas olmalıdır. Dünya üzerinde paniğe neden olan salgın hastalıklar konusunda herkesin huzurlu olmasını istiyoruz. Bartın'da herhangi bir olumsuz vaka ile karşılaşılmadı.


Basından ricam turizm sezonuna girdik ve çok hassas bir dönemdeyiz. Geçen günkü olay nedeniyle ulusal basında yer alan kene haberi nedeniyle 12 tur Bartın' a gelişlerini iptal etti. Bu nedenle ilimizin menfaatlerini ön planda tutmamız ve buda dünya genelini ilgilendiren bu konuyu özellikleştirmemiz gereken her türlü tedbiri almamız bu konuyu yansıtırken ilimize özel bir yansıtma da bulunmamız büyük bir önem taşıyor. Çünkü dediğim gibi burada hep beraber yaşıyoruz. Bu olay çıktıktan sonra Ankara' da bir toplantı düzenlendi. O gün ulusal basından birçok kanal canlı yayına katılmamı istedi. Ben bir kanala çıktım. Türkiye'nin gözleri Bartın'ın üzerinde. Bartın Karadeniz'in incisi bir kentimiz. Turizm açısından da Türkiye'nin ve dünyanın parlayan yıldızı bir kente sahibiz" dedi.
Bartın Valisi Halil Işık, Hanta Virüsü, Domuz Gribi, Kuş Gribi ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi konularında muhtarların bilgilendirildiğini de sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 17:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?