17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kesintiler çileden çıkardı

Bartın'da yaşanan elektrik kesintilerine vatandaşlardan tepki geldi.

Kemerköprü mahallesinde esnaflık yapan vatandaşlar yaptıkları basın açıklamasıyla Enerjisa'ya tepki gösterdi.

Kemerköprü esnaflarından Alim Kılıç, Fuat Kozoğlu ve Ayşe Sevtap Uzun yaptıkları açıklamalarda elektrik kesintilerinin kendilerini ve vatandaşları mağdur ettiğine dikkat çekerek, bu durumun düzeltilmemesi durumunda ilgili şirket hakkında yasal yollara başvuracaklarını belirtti.

Mahalle sakinlerinden Ayşe Sevtap Uzun, "Geçtiğimiz gece Davut Fırıncıoğlu Caddesi Umut Apartmanı önündeki sokak lambası ve aydınlatma direği yapılan plansız kesintiden sonra büyük bir patlama ile yanmaya başlamış ve tüm sokakta büyük bir tehlike ve korku oluşturmuştur. Geçtiğimiz akşam saat 20.00 civarı iki kere yaşanan kesinti sonrasında elektriklerin gelmesinden yaklaşık 10 dakika sonra sokak lambası büyük bir patlama ile yanmaya başlamıştır. Umut apartmanı sakinlerince Enerjisa ve itfaiyeye acilen haber verilmiş ve itfaiyenin yangın tüpü ile apartman camlarından yaptığı müdahale sonucu yangın söndürülmüş ve tehlike atlatılmıştır. Ancak hemen ertesi gün aynı bölgede 1 saat içerisinde 4 kere habersiz elektrik kesintisi yaşanmış bu durum bölge sakinlerini tamamen isyan ettirmiştir. Cadde üzerinde bulunan yüzlerce işyeri ve ev elektrik kesintileri nedeni ile elektrikli aletlerinde oluşabilecek hasarı ve oluşan iş kaybını kimin tazmin edeceği sorusunu sormakta ve karşılarında Enerjisa şirketinden doyurucu bir yanıt verecek yetkili bile bulamadıklarını söylemektedirler" dedi.

Vatandaşların kesintilerin plansız ve keyfi olması durumunda şirket konusunda yasal yola başvuracaklarını belirtti.Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. Bartın'da meydana gelen elektrik kesintileri ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., Bartın'daki elektrik kesintilerinin yenileme çalışmalarından kaynaklandığını açıkladı.

Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, "Öncelikle belirtmek isteriz ki, Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. (Enerjisa Başkent) tüm sorumluluk bölgesi genelinde, hazırlanan yatırım planı doğrultusunda projelerini hayata geçirmeye aralıksız devam etmektedir. Bu kapsamda, Bartın ilinde de 2010 ve 2011 yılları için 29 farklı projeye toplam 12.7 milyon TL kaynak aktarılmıştır. Bu projeler, elektrik hatlarının yer altına alınması ve şebeke modernizasyonundan aydınlatma yatırımlarına kadar bölgenin elektrik şebekesinin ihtiyaçlarına yönelik olup, yerel paydaşların da görüşleri değerlendirilerek oluşturulmuştur. Özellikle şebeke modernizasyonu sırasında mevcut şebeke yoluyla bölgenin enerjilendirilmesi mümkün olmadığı için, alternatif besleme yolları kullanılarak bölgede enerjinin sürdürülebilirliği noktasında hassasiyet gösterilmektedir. Ancak, elektrik şebekelerinin önceden tahmin edilmesi mümkün olmayan bir takım riskler taşıması sebebiyle (kablo yanması) alternatif kanaldan besleme yapıldığında zaman zaman aydınlatma ekipmanları ya da şebekenin diğer unsurlarında arızalar oluşabilmektedir. Bu durumda, ilgili operasyon merkezimiz arızaya müdahale etmekte ve sorun giderilmeye çalışılmaktadır. Bartın şehir merkezinde geçtiğimiz hafta boyunca aralıklarla yaşanan enerji kesintilerinin temelinde bu etken yatmaktadır. Bu süre zarfında yaşanan arızalara hemen müdahale edilerek yeniden enerjilendirme sağlanmıştır. Söz konusu şebeke modernizasyon işi 30 Kasım 2011 tarihinde tamamlanacaktır. Müşterilerimiz her türlü bildirimleri ve arıza ihbarları için yenilenen 444 4 372 (ESA) Çağrı Merkezimizi arayabilmektedirler. Bartın'da bulunan telekom hatlarının kapasitesinin elverişli olmaması nedeniyle Çağrı merkezimize erişimde zaman zaman problem yaşanabilmektedir. Bu konu hakkında tarafımızca ilgili firmaya başvuruda bulunulmuş olup teknik altyapının iyileştirmesi beklenmektedir. Bartın elektrik şebekesinin daha modern bir yapıya kavuşarak sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzı sağlanması adına yapılan bu yatırımlar esnasında oluşan ve ileride oluşabilecek bu tarz zorunlu kesintilere yönelik bölge halkının göstereceği anlayışa sizin kanalınızla teşekkür ediyoruz. Bizler de ileriki zamanda yapılacak bu ve benzeri modernizasyon projelerini önceden sizler kanalı ile bölgedeki müşterilerimize duyuracağımızı bildiririz" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2011 Cuma 12:55:25
Güncelleme :19 Kasım 2011 Cumartesi 16:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?