22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Keson kuyuları faydalı oldu

Bartın Belediyesi tarafından Bartın'da su sorunu yaşanmaması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında devreye sokulan 2 keson kuyunun faydası görüldü.

Bartın'da su kesintisi olmasına rağmen, devreye giren keson kuyular sayesine halk susuz kalmadı.
Bartın Belediyesi tarafından Karaçay mevkiinde yapılan ve işletmeye alınan 2 keson kuyu, Bartın'ı susuzluktan kurtardı. Bartın Şebeke Suyu'nun geldiği Ulupınar mevkiindeki arıza nedeniyle su şebekesi tadilata alındı. Bartın Belediyesi belediye hoparlörlerinden gün boyunca vatandaşların mağdur olmaması için gerekli tedbirleri alması yönünde anonslar yaptı. Anonsların ardından Bartın'ın su ihtiyacının karşılandığı şebeke suyu kesildi.

Bu sırada belediye tarafından yaptırılan keson kuyular devreye girdi. Keson kuyulara basılan su ile Bartın'ın tüm mahalleleri su arızası olmasına rağmen susuz kalmadı. Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, "Karaçay mevkiinde devreye giren 3,5 metre çapında 8 metre derinlikte keson kuyular, 3 bin 200 metre, 300'lük PVC terfi hattı, enerji nakil hattı, 160 kilowattamper trafo yapımı, 2 adet 2x45 kilowatt kuyu pompasından oluşan ve 135 işgününde tamamlanan keson işletmeye alınması ile günde 3 bin metreküp ilave su sağlandı. Bu sayede yaşanan su kesintisinde Bartın halkı sıkıntı yaşamadı. En yüksek yerlere bile aralıksız su verildi. Bu sayede keson kuyuların faydasını görmüş olduk" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 13:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?