22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Keson suyu için anlaşma yapıldı

Bartın'da yaz aylarında yaşanması muhtemel kuraklığa önlem amacıyla Karaçay Mevkii'nde yapılacak keson kuyu ihalesinin sözleşmesi bugün imzalandı.


Bartın Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Bartın'da yeni bir keson kuyu yapılması için ihale imzalandığı bildirildi. Karaçay'da bulunan ve geçen yıl yapılan 2 adet keson kuyuya ek olarak üçüncüsünün inşası için Keson Kuyu elektrik ve mekanik işleri yapımı ihalesi gerçekleştirildi. İhaleyi 79 bin 500 TL + KDV'ye Topçuoğlu Mühendislik firması kazandı.


Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın keson kuyu yapımı ile ilgili açıklamasında, "10 Haziranda gerçekleştirilen keson kuyu ihalesi ile ilgili olarak firma ile sözleşme imzalandı. 5 gün içinde yer teslimi yapacağız. Yeni keson kuyumuz Ağustos sonunda işletmeye alınacak. Sıcak hava koşulları ve nüfus artışı nedeniyle su tüketimi de sürekli artmaktadır. Kentimizde kurak geçen dönemlerde su sıkıntısı yaşanmaması amacıyla başlattığımız bu çalışma ile şehir şebekemize su takviyesi sağlanacaktır. Vatandaşlarımızdan da suyu dikkatli ve olabildiğince tasarruflu kullanmalarını rica ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 15:40:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?