18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Kış ağır geçiyor!

Batı Karadeniz Bölgesi'ni etkisi altına alan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Kar kalınlığının Bartın'da 70 santimetreyi geçtiği belirtildi.

Bartın'da 4 gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı kent merkezinde 73 santimetre, köylerde ise 1 metreyi buldu. Kar yağışı sebebiyle vatandaşlar neredeyse evlerinden çıkamaz duruma geldi.

Kar nedeniyle Bartın Belediyesi kent merkezinde, Karayolları ve İl Özel İdare ekipleri de karayolları ve köy yollarında çalışma yapıyor. Kar yağışı sebebiyle Bartın il genelinde 98 köy yolu ulaşıma kapandı. Milli Eğitim Müdürlüğü okulları tatil etti.

Vatandaşlar, mahalle aralarında yürümekte bile zorlanıyor. Belediye ekipleri kent merkezinde stratejik önemi olan Emniyet, 112 Acil Servis ve hastaneler gibi binaların bulunduğu yerlerdeki yolları sürekli açık tutuyor. İl Özel İdaresine bağlı ekipler de 24 saat aralıksız köy yollarını ulaşıma açmaya çalışıyor.İl Özel İdaresine bağlı ekipler özellikle köylerde hamile ve ağır hastaların kurtarılması için ayrı bir ekibi hazır tutuyor.

Kar yağışı aralıklarla devam ederken, kent merkezinde bir çok ağacın dalları karlara dayanamadı. Ayrıca, park halinde bırakılan araçlar da karların içinde kayboldu.

Belediye ekipleri ve vatandaşlar ortaklaşa cadde ve kaldırımlarda kar kürümesi yapıyor. Bartınlı bir vatandaş, "Yıllardır böyle kar yağmamıştı. 15 yıl olmuştu. Hayat şartları biraz zorlaştı. Belediye ekipleri de aralıksız çalışıyor. Bu bir afet. Kar kalınlığı 70 santimetreyi geçti" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2012 Perşembe 14:57:25
Güncelleme :20 Ocak 2012 Cuma 14:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?