18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Kış günü sokakta kaldı

Bartın'da, beş çocuklu bir kadın, eşi öldükten sonra eşinin kardeşi tarafından sokağa atıldı. Soğukta 3 gün çocuklarıyla yatan kadına sahip çıkan olmadı.

Bartın'da yaşanan olayda, Zehra Kaya (45) eşi öldükten sonra 5 çocuğuyla birlikte yaşadığı evinden eşinin kardeşi tarafından sokağa atıldığını iddia etti. Zehra Kaya'nın iddiasına göre, özürlü 3 çocuk için devletten aldığı bakım parasını eşinin kardeşi F.K. aldı. Kaya, eşinin kardeşi tarafından dövüldüğünü, çocukların bakım parasının alındığını söyledi.

Bir süre sonra Zehra Kaya, F.K.'nın kendisini fuhuş yapmaya zorladığını, bunu yerine getirmediği için de döverek evden kovduğunu iddia etti. Eşi öldükten sonra 5 çocuğuyla birlikte kaldığını anlatan Kaya, şöyle konuştu: "Büyük kızım evlendi. Ben de 3'ü özürlü 4 çocuğumla birlikte yaşamaya devam ettim. Bu sırada ölen eşimin kardeşi F.K., sürekli bizi tehdit ediyordu. Özürlü çocuklarım için devlet bakım maaşı bağlamıştı. Bunu alarak geçiniyorduk. Ama eşimin kardeşi beni döverek bakım paralarının yattığı banka kartını elimden zorla aldı. Ben geri istiyordum ama beni ve çocuklarımı dövüyordu. Bir süre sonra beni para karşılığı erkeklerle yatmam konusunda tehdit etti. Bunu yerine getirmezsem beni döveceğini ve evden atacağını söyledi. Ben asla böyle bir şey yapmadım."

JANDARMA İLGİLENMEDİ İDDİASI

Zehra Kaya, ölen eşinin kardeşinden gördüğü zulme dayanamadı. Kadın, en sonunda eşinin kardeşinin dediklerini yapmayınca evden atıldığını belirterek şunları söyledi: "En sonunda benim kafama silahla vurdu ve beni çocuklarımla birlikte gece yarısı evden attı. O gece özürlü çocuklarımla birlikte ateş yakarak donmamaya çalıştım. Çocuklarımı uyutmadım. Donarak ölmelerinden korktum. Çok kötü bir gece geçti. Ertesi gün de yine sokakta yattık. Banklarda uyuduk. Kar yağıyordu ama bizim çaremiz yoktu. Birisi bizi öyle gördü ve evine getirdi. Sıcak çorba içtik, ısındık ve kendimize geldik. Ertesi gün Jandarma Karakoluna gittim yaşadıklarımı anlattım ama jandarma 'Burası sığınma evi değil, Bartın'a git' dedi.

Kaya, çok mağdur olduğunu belirterek "Şimdi bize sahip çıkılmasını istiyorum. Çocuklarımla ortada kaldım. Yardım bekliyorum. Eşyalarım yok. Birisi bir yer verdi orada kalıyorum. Çocuklarımla yerde yatıyoruz. Allah rızası için bana yardımcı olun" diye dert yandı.

ANNEMİ DÖVDÜ

Anneleriyle birlikte darp edilerek sokağa atılan çocuklar da yaşadıklarını dehşet dolu gözlerle anlattı. Sokağa atılan özürlü çocuklar Faik (8), Fikri (10) ve Cevdet (14) ile kardeşleri Zehra (5), amcaları tarafından yaşadıklarını anlatırken aynı şeyleri yeniden yaşadı. Özürlü çocuklardan Cevdet, şöyle konuştu:

"Amcam bizi ve annemi dövüyordu. Anneme 'erkeklerle yatmazsan seni buradan kovarım' diye bağırıp küfürler ediyordu. En sonunda annemin kafasına silahla vurdu ve bizi gece dışarı attı. Soğukta yattık. Annem çevreden bir şeyler topladı ve bize ateş yaktı. Öyle ısındık. Jandarmaya gittik, jandarma bir şey yapmadı. Sonra amcam bizi yine gördü ve anneme vurdu. Annem bağırınca amcam kaçtı. Bize yardımcı olun. Bizi kurtarın."

Zehra Kaya ve dört çocuğu Bartın'da bir yardımsever tarafından boş bir yere yerleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2011 Salı 18:17:57
Güncelleme :16 Kasım 2011 Çarşamba 14:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?