16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Kitap fuarı 13 kez kapılarını açtı

KİTAP FUARI START ALDI

Bartın Belediye Başkanlığı tarafından her yıl yapılan ve geleneksel hale getirilen Bartın Kitap Fuarının bu yıl 13. sü start aldı.

Bartın Belediye Sosyal Tesisleri'ndeki açılışa Bartın Valisi İsa Küçük, eşi Emine Küçük, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, İl Daire Müdürleri, sanatçılar, fuar davetlileri ve Bartınlılar katıldı. 13. Kitap Fuarının açılışında konuşan ve okur-yazar olmanın önemine dikkat çeken Vali İsa Küçük, "İlimizde Bartın Üniversitesinin öncülüğünde yazma kampanyası başlatacağız. İnsanlarımız duyduklarını, yaşadıklarını, algıladıklarını, olayları yorumlayarak yeniden yazsınlar istiyoruz. Biz Bartınlılar olarak okumanın yanında yazmanın da gerekli olduğuna inanıyoruz. Şüphesiz ki, kitap fuarları çok önemlidir. Sadece kitaplara ulaşmak, kitapları okumak açısından değil, fuar aracılığıyla uzağımızda olan sanatçılarımızı yanımızda hissetmek, onlara soru sorabilmek, dinleyebilmek asıl önemlisi de sanatçılarımızın dünyaya bakış pencerelerini, hangi noktaları öne çıkardıklarını görebilmemize olanak sağlamaktadır" dedi.

Fuar etkinlikleri kapsamında 12. si düzenlenen Hasan Bayrı Şiir yarışmasında dereceye girenlere ve jüri üyelerine ödüllerinin verildiği törende daha sonra kitap stantları ve kardeş şehir Almanya Lünen kenti fotoğraf sergisi de sanatseverlerle buluştu.

KİTAP FUARI START ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 13:18:03
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 14:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?