16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Kızılay kandil lokması dağıttı

Bartın Kızılay'ı Miraç Kandili sebebiyle Bartın'da halka lokma tatlısı dağıttı.

Kızılay Bartın Başkanı Sefai Yolcu, lokma tatlısının Bartın'ın örf ve adetleri arasında yer aldığını ve bu geleneğin bundan sonra da devam ettirileceğini söyledi.

Bartın Kızılay tarafından Şadırvan Camii'nde halka ücretsiz lokma tatlısı dağıtıldı. Bartın Kızılay Miraç Kandili sebebiyle bin adet lokma tatlısı yaptırarak halka dağıttı. Kızılay Bartın Başkanı Sefai Yolcu, Bartın'ın örf ve adetleri arasında olan lokma tatlısının birlik ve beraberlik için halka dağıtıldığını söyledi.

Yolcu, "Her özel zamanda olduğu gibi yine bu kandilde de halkımızın yanındayız. Bartın çok büyük bir sel felaketinin ucuz atlattı. Bu sel felaketinde çalışmalarımızı en iyi şekilde yerine getirdik. Vatandaşımıza 600 kişilik sıcak yemek çıkartacak ekip ve ekipmanlarımızı getirdik. Barınma ihtiyacımızı karşılayacak ekipmanlarımızı getirdik. Her türlü müdahaleye de hazır haldeydik, Allah'tan ucuz atlatıldı. Bunun sevincini yaşıyoruz. Biraz yorulduk ama insanlara faydalı olmanın mutluluğu bize yetiyor. İnsanlarımızla birlik beraberlik içinde olmanın mutluluğu içindeyiz" dedi.

Vatandaşlar Kızılay'ın uygulamasından memnun kaldıklarını ifade ederken, birbirlerinin kandillerini kutladılar.

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 18:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?