16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Kızılay kandilde tatlı dağıttı

Türk Kızılayı Bartın Şubesi tarafından Regaib Kandili sebebiyle camide mevlide katılan cemaate tulumba tatlısı dağıtıldı.

Bartın Şadırvan Camii'nde Regaib Kandili sebebiyle mevlit düzenlendi. Vatandaşlar mevlit için camiye akın ederken, Türk Kızılay'ı Bartın Şubesi tarafından cami çıkışında vatandaşlara ücretsiz tulumba tatlısı dağıtıldı.

Türk Kızılay'ı Bartın Şube Başkanı Sefai Yolcu, Kızılay olarak bir çok etkinlik yaptıklarını ve 3 ayların başlangıcı olan Regaib Kandili'nde de vatandaşlara tulumba tatlısı dağıttıklarını ifade etti. 5 kişilik ekiple tulumba tatlısı dağıtan Şube Başkanı Yolcu, "Her zaman olduğu gibi bu kez de Türk Kızılay'ı halkımızın yanında. 3 ayların başlangıcı olan Regaib Kandili'nde camideki mevlitten çıkan halkımıza tulumba tatlısı dağıttık. Her kandillerde, Ramazan ve Kurban Bayramlarında dağıtıyoruz.

Bu gelenek haline geldi. Bundan sonra da devam ettireceğim. Kumanya giyim ve sosyal yardımlar yapmaya devam ediyoruz. Bunları yıl içinde devam ettiriyoruz. Yılın 365 günü Türk Kızılay'ı üretiyor, fakir ve fukaranın yanında oluyor. Buna imkan veren Türk milletine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
Mevlit çıkışında Kızılay'ın dağıttığı tulumba tatlısını yiyen vatandaşlar, Kızılay'a teşekkür etti.

İha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 15:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?