17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Koca kentte ambulans bulunamadı!

Bartın'da yaşanan ambulans sıkıntısı sebebiyle genç bir kız az kalsın ölüyordu.

Temizliğe gittiği evde ilk belirlemelere göre sara nöbeti geçirdiği tespit edilen Leyla ismindeki kız için ambulans istendi. Bartın'daki bütün ambulanslar aynı anda değişik vakalara gidince Leyla için ambulans bulunamadı. Bunun üzerine vatandaşlar polisten yardım istedi.

Bartın'da, evlere temizliğe giden genç bir kız, gittiği bir evde rahatsızlandı. Durumunu anlatan genç kız için ambulans istendi. Bartın'da aynı anda ayrı ayrı vakalara bütün ambulansların gitmesi üzerine genç kız için ambulans bulunamadı. Yaklaşık yarım saat geçmesinin ardından sara hastası genç kızın zehirlenmiş olabileceği ihtimali üzerine eve polis çağırıldı. Polisin bütün aramalarına rağmen ambulans bulunamadı. Polis, durumu fenalaşan kız için çareyi ekip otosuyla hastaneye getirmekte buldu.

Polisler genç kızı evden çıkararak apartmanın kapısına kadar getirdiği sırada Bartın Devlet Hastanesi'nden bir ambulans bulundu. Hastaneye vaka getiren ambulans hastayı bırakır bırakmaz Yukarı Çarşı Saadet Apartmanında ilk belirlemelere göre zehirlendiği tahmin edilen sara hastası Leyla ismindeki kızın imdadına yetişti. Leyla'ya ilk müdahale apartmanın girişinde yapıldı. Sedye ile ambulansa taşınan Leyla, Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ambulans bulunamamasına tepki gösteren vatandaşlar, tüm ambulansların ayrı ayrı hastalara gittiğini öğrenince suçlama yapmaktan vazgeçti. Polisin genç kızı kurtarma çalışmaları ise vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 22:37:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?