16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Köksal Toptan Lisesi iddialı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve TRT işbirliğiyle gerçekleştirilen Genç Mikrofon Liselerarası Müzik Yarışması'nda, Bartın Köksal Toptan Lisesi finale kaldı.

170 lise arasında ilk 15'e girmeyi başaran Bartın Köksal Toptan Lisesi, iddiasını, TRT 1'de canlı yayınlanan Gaziantep'deki elemelerde de sürdürdü.
Genç Mikrofon Liselerarası Müzik Yarışması'nda Köksal Toptan Lisesi'ni Ayaz isimli grupla Bass'ta İsmail Pelenkoğlu, gitarda Erem Oran Köroğlu, bateride Devrim Güngörür ve vokalde Özge Tarakçı isimli öğrenciler temsil etti. Bu yıl ilk kez MEB ve TRT işbirliğiyle düzenlenen ilk elemelerde 170 okulun katıldığı Genç Mikrofon Liselerarası Müzik Yarışması'na katılan Bartın Köksal Toptan Lisesi, final yarışmasına katılmayı başardı. TRT 1 ekranlarından yapılan ilk elemelerde SMS ile yapılan oylamaya Ankara,
İstanbul, Bartın, Bursa, İzmir, Kilis, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Adıyaman, Elazığ, Muş, Siirt, Hakkari, Batman, Van, Bitlis, Mersin, Adana ve birçok il de vatandaşlar yarışmacıları desteklemek için SMS ile katıldı.
Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Köksal Toptan Lisesi'ni destekleyen başta hemşehrileri olmak üzere Türk halkına teşekkür etti. Genç Mikrofon Liselerarası Müzik Yarışması'nın bir sonraki elemelerinin 9 Mayıs Cumartesi günü saat 21.15'te yapılacağını belirten Yeşilyurt, şöyle konuştu: "Elemeler TRT 1'den naklen yayınlanacak olup izleyiciler destekledikleri liseye kısa mesajla puanlarını artırma imkanı sağlayabilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT iş birliğiyle gerçekleştirilen Genç Mikrofon Liselerarası Müzik Yarışması 1. elemesine 170 lise katılarak, yapılan elemelerin ardından finale toplam 15 okulumuz kalmıştır."
Genç Mikrofon Liselerarası Müzik Yarışması'na katılan okullar: Gaziantep Kolej Vakfı Lisesi, Mersin Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar L. Adana Anadolu Lisesi, Çorum Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Samsun İlkadım Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Bartın Köksal Toptan Lisesi, TED Bursa Koleji, Bursa Anadolu Erkek Lisesi, Gönen Mustafa Uşdu Lisesi, İzmir Güzelbahçe Cengiz Topel Lisesi, İzmir Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu L. İstanbul Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar, İstanbul Davutpaşa Lisesi,
İstanbul Türk Kızılayı Kartal Lisesi, Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi.


Büyük bir mücadele içerisinde geçen yarışmada 15,8'le Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi birinci oldu. Gaziantep Kolej Vakfı Lisesi 15.2 puanla ikinci olurken üçüncülüğü ise Bartın Köksal Toptan Lisesi 13,6'lık puanla elde etti. Bu hafta yapılan yarışmaya veda eden okullar İstanbul Kartal Türk Kızılayı Lisesi, Çorum AGS Lisesi ve Bursa Erkek Lisesi oldu.
Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, bu hafta 9 Mayıs 2009 Cumartesi günü yapılacak yarışmada iki okulun eleneceğini ve Bartın Köksal Toptan Lisesi için Bartınlılardan destek istediklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 11:23:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?