17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Komşuları sahip çıktı

BARTIN'ın Ulus İlçesi'nde, 15 gün önce iki katlı ahşap evleri yanan 77 yaşındaki Mehmet Ali Kibar ve 63 yaşındaki Fatma Kibar'a komşuları evlerini açtı.

15 gün önce, Ulus'a bağlı Karahasan Köyü'nde Kibar çiftine ait iki katlı ahşap ev elektrik kontağı sonucu çıkan yangında kül oldu. Çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Mehmet Ali ve Fatma Kibar çifti ilk gün evlerinin yanında bulunan barakada kaldı. Yanan evlerinden geriye hiçbir şey kalmayan Kibar çiftinin durumuna üzülen komşuları, evlerini onlara açtı. 6 çocukları bulunan Kibar çifti, çocuklarının İstanbul'da yaşaması nedeniyle köylerinden ayrılmak istemeyince komşularının yanında misafir olarak kaldı.

YARDIM BEKLİYORUZ

Köylerinde kendilerine yeni bir ev yapılması için devletten yardım beklediklerini söyleyen Fatma Kibar, "Evimiz yandıktan sonra eşimle dışarıda kaldık. Komşularımız battaniye, yatak verdi. Evimizin yanındaki baraka bir yerde bir gece yattık. Daha sonra komşularımız halimize acıyarak, bizi evlerine davet ettiler. Şimdilik komşularımızda yaşıyoruz. Yangından sonra kaymakamlığa başvurduk. Devletimizden yardım bekliyoruz" diyerek ağladı.

DHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2013 Salı 13:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?