16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Kömürcüler şehir dışına taşındı

Bartın'da Bakanlar Kurulu'nun 14 Temmuz 2005 tarih 2005/9207 sayılı kararı ile kabul edilen işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 5 ve 23. maddeleri gereğince kömürcülerin meskun mahal dışına çıkarılması ile ilgili çalışmalar tamamlandı.


Bartın Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, kent merkezi içindeki kömür depolarının şehir dışına taşındığı bildirildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, "Kentin muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren kömürcü esnafının depolama alanlarının Valilik Makamı talimatları ve Mahalli Çevre Kurulu kararları gereğince şehir dışına çıkarılması gerekiyordu.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Belediyemizin müşterek çalışmaları neticesinde yaklaşık 4 yıldır süren çalışmalar sonuçlandı. Halk sağlığına zarar vermesi muhtemel olan depoların kaldırılması ile ilgili 24 kömürcü esnafımız bilgilendirilerek çeşitli zamanlarda toplantılar yapılmıştır. Kömürcü esnafımızın görüşleri de alınarak depoların meskun mahal dışında bulunan alanlara çıkarılması için 1 Ağustos tarihine kadar süre verilmişti. Bu süreye kadar kömür depoları meskun mahal dışına çıkarıldı" dedi.


Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ayrıca kömürcülerin şehir içinde büroları bulunacağını ve vatandaşların kömür numunelerini bu bürolarda görebileceklerini belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 15:23:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seher Tan IP: 212.156.113.xxx Tarih : 17.08.2009 15:07:15

şehir dışına taşınmaları çok güzel bir uygulama trafiği rahatlatır. şehir içindeki dükkanların boş olan sanayiye taşınması şehir trafiğini ve düzenini sağlayacaktır.