17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kongre üyesinden Skibbe yorumu

Galatasaray-Trabzonspor maçını gazeteciler ile birlikte Bartın'da televizyondan izleyen Galatasaray Kongre Üyesi Adem Çukur, kamuoyunda Skibbe ile ilgili olarak çıkan yorumların spekülasyondan ileri geçmediğini, Galatasaray'da her şeyin yolunda olduğunu söyledi.


Adem Çukur, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ile Almanya'da yaşayan futbolcular arasında bazı sorunlar olduğunu ve Almanya'daki futbolcuların duygusal davrandıklarını söyledi.
Bartın'daki ulusal ve yerel gazetecilerle bir araya gelen Adem Çukur, Galatasaray-Trabzonspor maçı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Galatasaray'ın sorunsuz bir şekilde yoluna devam ettiğini belirten Çukur, "Galatasaray'da her şey normal. Galatasaray'ın bütçesi ve mali yapısı belli. Herkes biliyor. Türkiye'de spor kamuoyunun yüzde 85'i Fenerbahçe taraftarı. Yorumcular da öyle.

Fenerbahçe'de işler iyi gitmeyince spor kamuoyunun Fenerbahçeli taraftarları ortaya çıkıyor ve gündemi değiştirmeye çalışıyor. Sağa sola yaymalar oluyor. Aragones ve takımının bütçesi 50 milyon Euro. Galatasaray'ın ise yıllık 7.5 - 8 milyon dolar bütçesi var. Galatasaray kamuoyunda kötü lanse ediliyor. Aragones, İspanya'yı Avrupa Şampiyonu yapmış ve 50 milyon Euro ile takımın başına gelmiş, takımı idare ediyor ve Fenerbahçe'nin içinde olduğu durumu görüyor. 50 milyon Euro ile yapılan iş ile 7.5-8 milyon dolarlık bütçe ile yapılan iş ortada.

Bu bütçeyle hocaya verilecek para da yok. Paran kadar teknik ekibini oluşturacaksın. Galatasaray bu parayla alabileceği en iyi hocayı ve futbolcuları bana göre haddinden fazlasını almıştır. Teknik ekibin başarısı Şampiyonlar Ligi'ne katılamadı. Bu hepimizi üzdü. Milli futbolcular geç ve sakat döndü.Galatasaray bir bireysel kaleci hatasıyla Şampiyonlar Ligi'ne giremedi. Teknik Direktör ve teknik kadro ile konuşulanların çoğu spekülasyon. Galatasaray, elindeki malzemeler ile Lig ve UEFA'da başarılı olacaktır" dedi.


Adem Çukur, Werder Bremen'in başarılı oyuncusu Mesut Özdil'in Türk Milli Takımı'na gelip gelmeyeceği soruları üzerine, Mesut Özdil'i cep telefonu ile arayarak, Milli Takım ile ilgili soruların cevabını kendisinden aldı. Mesut Özdil, telefon ile yaptığı konuşmada Adem Çukur'a, "Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Löw ile görüşmedim. Türk Milli Takımın Teknik Direktörü Fatih Terim ile de görüşmedim. Henüz bir şey yok. Daha karar vermedim. Daha zamanım var" dedi.


Konuşmanın ardından Adem Çukur, "Almanya'da yaşayan Türk oyuncuların biraz duygusallık yaşadığını düşünüyorum. Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ile Milli Takımın Almanya'daki temsilcileri ile arasında soğuk hadise yaşandı. Bu da duygusallığı oluşturdu. Ufak tefek olaylar olduğunu düşünüyorum. Karşılıklı oturduktan sonra düzelir. Mesut Özdil'in kendine göre düşünceleri var ve kendisi ortaya koyacaktır. Hocasıyla diyalog içerisine girecektir. İlk fırsatta karşı karşıya geldiklerinde sorunlar
aşılacaktır" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 09:01:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?