17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Korkudan eve giremiyorlar

Bartın'ın Amasra ilçesinde heyelan sebebiyle vatandaşlar evlerine giremiyor.
Amasra Kaleşah Mahallesi Çeşmi Cihan Sokak'ta bulunan ve 100 kişinin yaşadığı apartman heyelan sebebiyle çökme tehlikesi yaşıyor.

Apartmanda yaşayanlar heyelanın alt tarafta yapılan inşaatın çalışmasından sonra yaşandığını iddia etti. Apartmana giremediklerini ve komşularının yanında yattıklarını belirten vatandaşlar, "Eve girmeye korkuyoruz. Tanıdıklarımızda kalıyoruz ama burada kalanlar da var. Bu bina her an çökebilir. Biz durumu belediyeye ilettik. Belediye de inşaatı durdurdu. Ancak yine de
korkuyoruz. Her taraf çöktü. Bina çökerse ne olacak? Bunun sorumlusu kim olacak? Duruma çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

Amasra Belediye Başkanı Mehmet Emin Timur, inşaatın durdurulduğunu ve firmaya ceza kesildiğini söyledi. Başkan Timur, "Amasra Kaleşah Mahallesi'nde bulunan deniz evleri yıkım ile karşı, karşıya bırakan inşaat şirketine belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 8 milyon lira para cezası kesilerek, inşaatın yapımı durdurulmuştur. Gerekli alt yapı ve istinat duvarlarını yapmadan inşaata başlayamazlar. Her türlü evrak belgeleri belediyemizden tarafından açıklayabiliriz'' diye konuştu.

FİRMA BELEDİYEYİ YALANLADI
 

Heyelan iddialarını değerlendiren firma sahibi Mustafa Özer, heyelanın kendi inşaatlarından kaynaklanmadığını ve belediyenin inşaatı durdurmadığını belirtti. Özer, "Belediyeye toplantıya gittim. Bana hiçbir şekilde cezai işlem olduğunu belirten, inşaatı durdurduklarını gösteren bir karar verilmedi. Amasra Belediyesi Çeşmi Cihan Sokak Deniz Evler 3. kısımda hiçbir şekilde kanal ve drenaj yapmamış. Ben inşaata başladım. Evlerden 40 metre uzaklığım var. Toprak kayması yaşanıyordu. Belediyenin ricası üzerine iş makinelerimle düzenleme yapmaya çalıştım. Belediyenin tek dediği 'istinat duvarını yap, işi sağlama alalım, sonra devam edersin' Ben zaten hava şartlarından dolayı inşaata ara vermiştim, belediyenin kestiği ceza ile bir ilgisi yoktur. Tabi ben de üzülürüm, orada insanlar yaşıyor. Çocukları var kolay değil. Sorunu bizde değil, belediyede. Sulama kanalı, drenaj yapılmamış. Alt yapı yok, ondan kaynaklanıyor. Belediyede topu bizim üzerimize attı'' dedi.

Belediye ve inşaat firması birbiri ile ilgili açıklamalar yaparken, vatandaşlar da korkusuz bir şekilde evlerinde yaşamayı düşünüyor. Vatandaşlar, konuyu mahkemeye taşıyacaklarını da ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2011 Cuma 14:34:43
Güncelleme :26 Aralık 2011 Pazartesi 15:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?