22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

KOSGEB işletmecileri dinledi

KOSGEB Genel Başkanı Mustafa Kaplan, Bartın'daki işletmecilerle bir araya gelerek KOSGEB'in çalışmaları, kredilendirmeleri hakkında bilgi verdi, işletmecilerden gelen talepleri değerlendirdi.


Bartın TSO'da düzenlenen toplantıya, Bartın Valisi Halil Işık, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, KOSGEB Genel Başkanı Mustafa Kaplan, Zonguldak KOSGEB İl Müdürü Yaşar Yıldırım, TSO Başkanı İsmail Toksöz, TSO Meclis Başkanı Halil Çelen ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Halil Işık, "Sanayi ve Ticaret Bakanımız Zafer Çağlayan'a ilimizin her sektöründeki ihtiyaç ve sorunlarını rapor halinde takdim etmemizin ardından KOSGEB Başkanımız bizleri kırmadılar ve bir araya gelme isteğimizi kabul ettiler. Kendileri de bize geçen Kasım-Aralık aylarında Bartın'a çok gelmek istediğini ancak çalışma programından buna fırsat bulamadığını ve bu günü bir fırsat bilerek davetimizi kabul ettiler ki, huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

ARZUMUZ BALIK TUTMAYI ÖĞRETMEKTİR
İşletmelerin KOSGEB desteklerinden faydalanmaları konularında bilgi aktaran KOSGEB Genel Başkanı Mustafa Kaplan da, "KOSGEB olarak işletmecilerimize destek vermek ve Bartın'daki bu güç birlikteliğine ortak olmaktan mutluluk duyduğumu bilmenizi isterim" diye konuştu.


İşletmelerin 'nasıl ve neredeyiz?' diyerek kendilerini analiz etmelerinin rekabet gücünde çok etkili olduğunu anlatan Kaplan, sözlerine şöyle devam etti: "İşletmecilerimizin bu kriz dönemini hafif şekilde atlatmalarının nasıl ve ne şekilde olacağı konusunda çalışmalarımızda, ARGE ve inovasyon'un öneminin vazgeçilmez olduğunu gördük. Bunun yanında işletmecilerimizin devamlılığını sağlaması için can suyu kredilerimize devam edeceğiz. Arzumuz, balık tutmak değil balık tutmayı öğretmektir. Sizlere liderliketmek, kredi imkanlarımızın yanında siz işletmecilerimizi başka imkanlarımızdan faydalandırmak istiyoruz ki, bu destek ve imkanlar 2009 yılında daha da artacaktır."


Bartın Valisi Halil Işık da müteşebbislerimizin artık koşmaları gerektiğini belirterek "Bu da inovasyondan geçmektedir. Amerika'da para kazanmayı inovasyonla paralel götürmeye başladılar. Hemen hemen tüm işletmelerin inovasyon merkezi kurulmak suretiyle, farklılık ve yenilik oluşturarak para kazanmayı ortaya koyuyor" dedi.


İleride bu konuda toplantılar yapmak istediklerini anlatan Işık, sözlerini şöyle tamamladı: "Adıyaman Valiliği görevimde Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin her yıl seçtiği en inovatif il ödülünü almıştık. Hatta bende Türkiye'nin 2007-2008 yılı en inovatif kamu lideri ödülüne layık görüldüm. Bugüne kadar bu konuda ikinci bir ödül verilmedi. Bartın'da bunu hep beraber gerçekleştirelim."

İha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 16:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?