22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Köyden ODTÜ'ye

Bartın Kızılelma Köyü'nde oturan 2 kız öğrenci, okullarında gösterdikleri başarıdan dolayı Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nin ve Boğaziçi Üniversite'sinin (ODTÜ) yaz kampına katılmaya hak kazandı.

Kız öğrenciler, ODTÜ ve İBÜ' de matematik konusunda eğitimler alacak.
Bartın'da atıkların değerlendirilmesi ve geri dönüşümü konusunda önemli projelere imza atan okul, 2 öğrencisini ODTÜ yaz kampına taşımayı başardı. Köyden ODTÜ'ye giden öğrenciler büyük başarı gösterdi. Bartın'ın Kızılelma Köyü'nde bulunan Vali Yavuz Erkmen İlköğretim Okulu 7. ve 8. sınıf öğrencileri Büşra Kutlu ve Ayça Pulluk, Ortadoğu Teknik Üniversitesi bünyesinde bulunan İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı (İLKYAR) tarafından Matematik kampına davet edildi. 2 ayaklı projenin ilk ayağı Ortadoğu Teknik Üniversitesi kampusu içerisinde, ikinci ayağı ise Boğaziçi Üniversite'nde gerçekleştirilecek. Etkinliklerde matematik, eğitici drama, animasyon, teknolojik gelişmeleri yakından tanıma konularında eğitimlerde verilecek. Türkçe öğretmeni Evrim Ergin de eğitimde yeni yaklaşımlar ve toplam kalite yönetimi konularında bir dizi seminere katılacak.


Bartın Yavuz Erkmen İlköğretim Okulu Müdürü Celal Denizer, kız öğrencilerin gösterdiği başarıların kendisini ve Bartın eğitim camiasını mutlu ettiğini ifade etti. Okul Müdürü Denizer, "Vali Yavuz Erkmen ilköğretim okulundaki başarılı öğrenciler, sınıflarında ilk iki başarılı sırayı alan öğrenciler okullarının adını taşıyan Denizli Valisi Yavuz Erkmen'i makamında ziyaret ederek daha sonra Denizli'nin turistlik ve tarihini tanımanın yanı sıra İldeki eğitim öğretim faaliyetlerini de yakından izleme fırsatı buldular. Ayrıca yine başarılı olan öğrenciler ödül olarak ODTÜ'nün yaz kampına gönderildi. Çalışan öğrenciler karşılığını buluyor. Okulumuzun başarısı başta Milli Eğitim Müdürlüğü ve eğitim camiasının yanı sıra, tüm Bartın halkını mutlu etmektedir. Biz eğitimciler olarak sorumluluklarımızı çok iyi biliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 11:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?