22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Köydes çalışmalarında başarı sağlandı

Bartın Valisi İsa Küçük, Köylerin Atyapısını Destekleme (Köydes) projesi kapsamında köylerde incelemelerde bulundu. Küçük, 2007 yılında planlanan 61 kilometrelik ikinci kat sıcak asfalt çalışmalarının 39 kilometresinin tamamlandığını, geriye kalan 22 kilometrelik ikinci kat sıcak asfaltın da 1 Eylül 2007 yılına kadar tamamlanacağını kaydetti.

Köyyeri köyünde 5 kilometre, Ecikler Köyünde 6 kilometrelik ikinci kat sıcak asfalt kaplama çalışmalarını inceleyen Bartın Valisi İsa Küçük, Köydes çalışmaları için 41.3 milyon YTL para tahsis edildiğini, çalışmalar kapsamında 406 köy yolundan 373'ünün bitirildiğini belirtti. Küçük, "Hedefimiz bin 4 kilometre yoldu. Şu anda 928 kilometredeyiz. Geriye 76 kilometre yolumuz kaldı. Bunu da Eylül ayına kadar tamamlamış olacağız. Yol konusunda Bartın'da 163 bin vatandaşımıza hizmet götürülmüştür. Ayrıca içme suyu konusunda 187 proje yer alırken bunun da 104 tanesi tamamlandı, geri kalanlar için çalışmalarımız devam ediyor. İçme suyu konusunda ise 94 bin vatandaşımıza hizmet götürülmüştür. Bu konudaki çalışmalarından dolayı sizlerin huzurunda işçisinden memuruna kadar tüm yetkililere ve çalışanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Şehirde ne varsa, köyde de onun olacağını kaydeden Küçük, "Görüyorum ki, bazı yerlerde bunun da ötesine geçilmiş durumda. Üzerinden yıllar geçse de bozulmayacak asfalt yapmamız lazım. Bunun için hiç durmadan çalışmamız gerekiyor. Tamamlanan yolların bir kısmında trafik işaretleri ve levhaları konulmuştur. Eksikleri de gidereceğiz" diye konuştu.

Vali Küçük, yol kenarlarında bulunan ve fazla ilgi çekmeyen böğürtlenlerin Bartın ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti. Küçük, "Çalışmamız, üretmemiz lazım. Yol kenarlarında böğürtlenlerin fazla olduğunu gördüm. Bunların toplanarak değerlendirilmesi lazım. Çilekten sonra böğürtlenimiz de neden meşhur olmasın?" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2007 Cuma 14:49:18
Güncelleme :17 Ağustos 2007 Cuma 16:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?