17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kozcağız deresi kurudu

KOZCAĞIZ DERESİ KURUDU

Küresel ısınma sebebiyle Batı Karadeniz Bölgesi'ni etkisi altına alan aşırı hava sıcakları sebebiyle Bartın'da bir çok dere kurudu. Merkeze bağlı Kozcağız deresi de susuzlukla karşı karşıya kaldı.

Bartın merkeze bağlı Kozcağız beldesinde bulunan Kozcağız deresi, kuraklık sebebiyle kurudu. Uzun süredir yağmur da yağmaması yüzünden derenin suyu iyice azaldı. Kozcağız deresinin iki tarafından oturan vatandaşlar, derede su olmaması sebebiyle dere yatağından yürüyerek karşı tarafa geçebiliyor. Yıllardır böyle kuraklık görmediklerini belirten vatandaşlar, "Küresel ısınma dediler. Havalar çok sıcak oldu. Sıcaklardan bunaldık. Bunun üstüne bir de derede su kalmadı. İyice kuraklık oldu. Derede su olmaması bizi üzüyor. Her gün dua ediyoruz. İnşallah bir an önce yağmur yağar ve deremiz gürül, gürül akar" dedi.

Aşırı sıcaklara maruz kalan Bartın'da, Kozcağız deresi gibi bir çok derede su kalmadı.

KOZCAĞIZ DERESİ KURUDU
KOZCAĞIZ DERESİ KURUDU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 10:27:03
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 12:16:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veysel kaya IP: 92.230.241.xxx Tarih : 31.08.2010 00:46:40

slm. Herkez kuresel isinma diyor. Bende bu sicakligin ve kurakligin sorumlusu biz insanlariz diyorum. söyle bir aynaya bakalim neydik ne olduk. hal ve hareketlerimize bir bakalim. bence bunlar daha baslangic. ben sonrasini ileride basimiza neler gelir bilmiyorum. saygilar.