17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kozcağız'da çevre düzenlemesi

Bartın merkeze bağlı Kozcağız Belde Belediyesi tarafından beldede çevre düzenleme, yol ve kanalizasyon çalışmalarına ağırlık verildi.


Belediye ekipleri yaptığı çalışmalarla bir çok mahalle, cadde ve sokağı şantiye haline getirdi. Kozcağız Belde Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre belediye olarak çevre düzenleme, yol ve kanalizasyon çalışmalarına önem verildiğini ve bir çok mahalle, cadde ve sokakta çalışmaların tamamlandığı bildirildi.

Kozcağız Belediye Başkanı Meliha Okutay, belediye tarafından Mehmet Çötür Köprüsü Karşı Mahalle mevkiindeki boş ve atıl durumdaki alanın büyük bir kısmının dolgu yapılarak geri kazandırıldığını ve bu alanın park, köy minibüsleri için durak yeri ve işyeri şeklinde projelendirildiğini belirtti. Başkan Okutay, "Bitme aşamasına gelen bu projede dükkan, köy minibüsleri için durak yazıhanesi, bay-bayan WC, park işletmesi için büfe, açık spor alanı ve çocuk oyun grupları yer almaktadır. Proje için yaklaşık bin 700 metrekare kilitli beton parke taşı, 700 metre bordür taşı ve 80 metrekare şev taşı kullanılmıştır. Eski durumda bulunan manav işletmesine ait dükkan yıkılarak yerine yenisi betonarme olarak inşa edilmiştir. Yıldız Caddesi Okul Sokağa 300 metrekare kilitli beton parke taşı döşenmiştir. Altanlar Caddesi Afet Evleri Sokağa 450 metrekare kilitli beton parke taşı döşenmiştir. Lozan Caddesi Gaziosmanpaşa sokaktaki taş döşenirken yarım kalan bölümde yol genişletme çalışmaları yapılmış ve yaklaşık 260 metrekarelik kısım kilitli beton parke taşı ile kaplanmıştır. Demirci Ahmetler Mahallesi Harman Sokak'ta bulunan Mahalle mezarlığının yanındaki boş alanda çevre düzenleme çalışmaları yapılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. İçinde çocuk oyun grupları, oturma birimleri bulunan alan bitkilendirildi. Proje için yaklaşık 350 metrekare beton parke taşı, 75 metre bordür ve 63 metrekare şev taşı kullanılmıştır. Değirmenci Mahallesi Gaziler Caddesi'ndeki eski çeşme yıkılarak yerine depolu ve çevresi kurnalı çeşme inşa edilmiş olup, çeşmenin dış kaplaması ve çevre düzenlemesi yakın zamanda tamamlanacaktır.

Ahmetler İlköğretim Okulu önündeki Yayla Parkı'nın çevresine, yayalarımız veöğrencilerimizin daha güvenli hareket edebilmeleri amacıyla kaldırım yapılmıştır. Ayrıca Yayla Parkı ile Belediye Meydanı arasındaki Fevzi Çakmak Caddesi'nin stat tarafında kalan eski değirmen argının üzeri, yaz aylarında kötü kokuya, sinek ve haşereye sebep olduğu için beton blok kapaklarla kapatılmıştır. Demirci Ahmetler Mahallesi Demirciler Caddesine, Lozan Caddesi Tozcuoğlu Sokağa, Değirmenci Mahallesi Gaziler Caddesine, Yayla Caddesi Kartal Sokağa çocuk oyun grupları ve Kıyı Yolunun kapalı pazaryeri bölgesine jimnastik aletleri yerleştirilmiştir. Beldemiz Demirci Ahmetler Mahallesi içinde bulunan 1 buçuk kilometre uzunluğundaki Cemal Gürsel ve Mithatpaşa Caddeleri'ne yaklaşık 10 bin metrekare kilitli parke taşı döşenmesi için açılmış olan ihale sonuçlanmış olup, yüklenici firma, sözleşmenin yapılmasının hemen ardından işe başlayacak ve 2 ay gibi kısa bir sürede yol yapımını bitirecektir" dedi.


Belediyenin yaptığı çalışmalar sonrasında halkın takdirini kazandığını belirten Kozcağız Belde Belediye Başkanı Meliha Okutay, Belediye Meydanı ile Kozcağız Şehir Stadı'nı birbirine bağlayan ve Jandarma Karakol Binası'nın da bu güzergahta bulunduğu, Mehmet Çötür Köprüsü yanındaki Sahil Yolu'nun yaklaşık 900 metrekare kilitli beton parke taşı ve 300 metre bordür döşemesi yapılarak halkın kullanımına açıldığını da ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 09:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?