18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Kredi protokolü imzalandı

Yapı Kredi Bankası ile Bartın TSO arasında kredi protokolü imzalandı.

Yapı Kredi tarafından, Türkiye genelinde Sanayi ve Ticaret Odalarıyla yaptığı protokollere bir yenisini ekledi. Yapı Kredi'yle Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) arasında kredi protokolü imzalandı.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki imza törenine, Yapı Kredi Marmara Perakende Bankacılık Bölge Müdürü Aydın Akkan, Yapı Kredi Bartın Şube Müdürü Nedim Ayhan ve Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kemik katıldı. İmzalanan yeni protokol sayesinde, oda üyeleri işletme finansmanı gereksinimlerini uygun şartlarla karşılamak üzere Yapı Kredi'de özel kredi olanaklarından faydalanabilecek. TSO Başkanı Mehmet Kemik, yönetim kurulunun, Yapı Kredi Banka'sıyla imzalanan protokolle birlikte Bartın'da şubesi olan tüm bankalarla kredi protokolünü yapmış bulunduklarını kaydetti. Kemik, “Bartın TSO global krizin ülkemize ve gelişmekte olan kentimizin özellikle ticaret ve sanayi erbabının esnafımız ve KOBİ'lerimizin finans çıkmazına çare bulmak, yatırımlarına destek olmak ve istikrar ortamı sağlamak maksadıyla uygun ödeme artlarında uzun vade ve makul faiz oranlarıyla kredi kullanabilmelerine imkan sağlamak amacıyla Yapı Kredi Bankası gibi ülkemizin prestij ve önemli bankası ile protokol yapmaktan mutluluk duymaktayız. Yönetim kurulumuz, Yapı Kredi Banka'sıyla bugün imzaladığımız protokolle birlikte Bartın'da şubesi olan tüm bankalarımızla kredi protokolünü yapmış bulunmaktadır. Son günlerde dünyayı etkisi altına alan küresel krizin Türkiye'de de hissedilmeye başladığını görmekteyiz. Ümit ederim ülkemiz bu krizi en hafif şekilde atlatır. Krizin reel sektöre sıçraması tüm camiamızı yakından ilgilendirmektedir. Tüm üyelerimize sizin kötü gününüzde yanımızda olan bankalarla çalışın şeklinde tavsiyede bulunmaktayım. BU hasas ortamda özellikle bizlerle protokol yapan Yapı Kredi Bankası yönetici ve çalışanlarına verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu işbirliğin devam etmesi her iki kesiminde menfaatlerine, dolayısıyla bölge ve ülke kalkınmasına katkı sağlayacağına olan inancım tamdır. Finans desteği ve kredi protokolünün Bartın'ımıza ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Yapı Kredi Marmara Perakende Bankacılık Bölge Müdürü Aydın Akkan, Türkiye'deki işletmelerin yüzde 99'unu oluşturan KOBİ'lerin ülke ekonomisinin belkemiği olduğunu ve KOBİ'lerin katkısının ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimi için çok önemli olduğunu belirtti. Bu yüksek öneme rağmen KOBİ'lerin kredi pazarından aldığı payın hala yeterli seviyeye gelmediğini hatırlatan Akkan, “Bu durum bankamızı KOBİ Bankacılığı alanında daha esnek yaklaşımlar getirmeye yönlendirmiştir. Üretimde kalite ve ürün çeşitliliği sağlamayı amaçlayan ama finansman yetersizliği nedeniyle gelişmiş teknolojilere sahip olamayan ve üretim yöntemlerini geliştiremeyen KOBİ'lerin çeşitlilik arz eden yatırım ve işletme ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte kredileri uygulamaya koymayı amaçlıyoruz. KOBİ'lerin temel ihtiyaçlarının başında yatırım ve işletme finansmanı geliyor. Bu gerçekten hareketle 2003 yılından bu yana Yapı Kredi olarak 100'ün üzerinde sanayi, ticaret ve meslek odasıyla anlaşmalar yaptık ve bu çerçevede binlerce KOBİ'ye finansman desteği sağladık. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz ve Yapı Kredi'nin KOBİ'lere desteğinin sürdüğünün bir göstergesi olan bu işbirliği ile de Bartınlı girişimcilerin de yanında yer almak, onlara yeni ufuklar açmak istiyoruz” dedi.


Protokolün imzalanmasının ardından, Yapı Kredi Marmara Perakende Bankacılık Bölge Müdürü Aydın Akkan, TSO Başkanı Mehmet Kemik'e plaket verirken, TSO Başkanı Kemik'de, Bölge Müdürü Aydın Akkan'a maketten gemi hediye etti.

İha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 16:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?