17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kriz pazarcı kadınları da vurdu

Türkiye'nin tarihi ve turistlik mekanlarından olan Amasra'da, pazarcı kadınlar kış mevsimine girilmesi nedeniyle satışlarının yavaşladığını ve turistlerin kış mevsiminde de ilçeye getirilmesini istedi.


Türkiye'nin en güzel turistlik yerlerinden biri olan Bartın'ın Amasra ilçesinde pazarcılık yapan kadınlar kış mevsiminin gelmesi ile birlikte satışlarının azaldığını belirtti. Yaz mevsiminde daha çok satış yaptıklarını belirten pazarcı kadınlar, turistlerin yaz mevsiminde de ilçeye getirilmesini istedi. Yaz mevsimi ve bayramlar da işlerinin iyi olduğunu belirten kadınlar, aynı bolluğu kış mevsiminde de yaşamak istediklerini belirtti. 15 yıldır pazarcılık yapan Fahriye Tokal, haftada 4 gün pazar açtıklarını belirterek, "Yazın ve bayramlarda işlerimiz daha iyi oluyor. Daha çok para kazanıyoruz. Havaların soğuk olması nedeniyle fazla kimse olmuyor. Bizlerde iyi satış yapamıyoruz. Haftada 4 gün pazar açıyoruz. Ama doğru düzgün satış yapamadan evimize gidiyoruz. Biz kışında turistlerin ilçemize getirilmesini istiyoruz. Hem bize hem de ilçemize katkı sağlayacaklardır" dedi.


7 yıldır pazarcılık yapan Canan Atav ise, "Kış mevsiminin gelmesi ve havaların soğuk olması nedeniyle fazla kimse gelmiyor. Yazın ve bayramlarda hem şehir dışından hem de yurt dışından turistler geliyor. Satışlarımız da güzel oluyor. Ayrıca dünyada yaşanan küresel kriz bizleri de etkiledi. Bu yüzden de 5 kilo sattığımız ürünü 2 kilo satıyoruz. Fiyatlarımızda artış yok. Yazın uyguladığımız fiyatların aynısını uyguluyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 10:25:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?