17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Krize karşı hangi tedbirler alındı

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç, esnafın küresel krizden etkilenmemesi için gereken tedbirleri aldıklarını belirtti.


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç, Bartın Vergi Dairesi Müdürlüğünü ziyaret etti.

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Tunç, "Vergi borçlarının taksitlendirilmesi, esnafa sıfır faizli kredi verilmesi gibi tedbirler esnafımızın küresel krizden etkilenmemesi için alınan tedbirlerdir. Küresel kriz, Amerika ve Avrupa'yı başta olmak üzere bütün dünya ülkelerini olumsuz etkiledi. Türkiye'nin bu krizden en az etkilenen ülke olması için hükümetimiz gerekli her türlü tedbiri alıyor" dedi.


Geçmişte Anayasa kitapçığının fırlatılması ile insanlarımızın bir gecede fakirleştiğini söyleyen TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç, "2003 yılında Bankacılık Kanununda yapılan değişiklikler, Merkez Bankası rezervlerinin 80 milyar dolara çıkmış bulunması, 13 katrilyon zorunlu tasarruf ödemeleri, 3 katrilyon KEY ödemeleri ve esnafa verilen sıfır faizli kredilerle piyasaya can suyu verdik, vergi mükelleflerimizin geçmişe dönük vergi borçlarını 18 ay taksitle ödeme imkanı getirerek zor durumda
olan esnaflarımızın yanında olduk" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 10:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?