22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Krize rağmen yatırıma devam

Dünya çapında yaşanılan küresel krize rağmen Hattat Holding enerji, inşaat ve otomotiv sektöründe yatırımlarına ara vermeden devam ediyor.


Hattat Holding tarafından yapılan açıklamaya göre Dünya çapında yaşanılan krizin Türkiye'de de birçok sanayi devini olumsuz etkilediği gibi, etkilemeye devam edeceği bildirildi. Açıklamada, "Tüm bu olumsuzluklara rağmen Hattat Holding olarak gerek enerji sektöründe gerek otomotiv sektöründe gerekse inşaat sektöründe yatırımlarımıza devam etmekteyiz. Enerji sektöründe Batı Karadeniz Mega Enerji Üssü projelerinden biri olan Taşkömürü projesi Türkiye'nin en büyük maden projesidir. Bu proje kapsamında tüm doğa şartları ile meşakkatli bir çalışma ile 8 metre çapında -1000 metre derinliğinde olacak 3 kuyumuzun çalışmaları hızla devam etmektedir. Yeraltının binbir türlü engelleri ve farklı katmanları beklenmedik doğal afetler çalışmalarımızı her ne kadar negatif etkilese de ileri teknoloji ve yetişmiş Türk mühendislerimizin ürettiği çözümlerle üstesinden geliyoruz. Örnek olarak; 2 nolu Kazpınar kuyumuzun çalışmaları oldukça süratli giderken 200 metreden fazla bir derinlikte ve deniz katmanının altında yer altı çatlaklarından gelen kar, yağmur ve deniz suyunun etkisi ile aşırı bir su birikmiştir. Bunun için suyun tahliyesine başlanmış ve suyun geldiği çatlaklar enjeksiyon yapılarak suyun kuyuya gelişi durdurulmaya çalışılmaktadır. Bu tip doğal afetlerle karşılaşmamıza rağmen başarılı bir şekilde kuyu kazı işlemi tekrar yeniden başlayacaktır" denildi.


Açıklada ayrıca, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığına son verecek ve birçok insanı istihdam edecek olan Batı Karadeniz Mega Enerji Üssü projesinin aksatılmadan devam edeceği de vurgulandı,

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 14:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özer tutkun IP: 88.228.81.xxx Tarih : 10.01.2009 06:11:29

ttk ile yaptıgınız kömür üretim ihalesinin şartnamelerine göre nekadar kömür çıkarttınız.bende bir kuyucuyum birlikte çalıştıgınız teknik kadrodaki arkadaşlarla çalıştım.gerçekçi olalım lütfen.