17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Küçük işletmeler için self program

Avrupa Birliği (AB), küçük işletmeler için finansman imkanları sağlayan Küçük İşletmeler Kredi Programı'nın ikinci aşamasını uygulamaya koydu. Gelecek 5 yıl içinde 70 milyon Euro'dan fazla fon sağlayacak proje için 28 Haziran'da İstanbul'da tanıtım toplantısı düzenleneceği belirtildi.


Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kemik, küçük işletmelere büyük rahatlık ve kolaylık sağlayacak olan kredi programına yönelik açıklamalarda bulundu. Üyelerin bu fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini belirten TSO Başkanı Mehmet kemik, "Hazine Müsteşarlığı'nın koordinatörlüğünde yürütülecek programın toplam bütçesi 75,8 milyon Euro olacak. Programda AB bütçesinden 30 milyon Euro, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası ve Alman Kalkınma Bankası tarafından da 40 milyon Euro katkı sağlanacak. Program gelişmekte olan 49 ilde uygulanacak ve krediler seçilen aracı bankalar aracılığıyla kullandırılacak. Adıyaman, Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Giresun, Hakkari, Iğdır, Kars, Kırşehir, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Osmaniye, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Uşak, Van, Yozgat, Kilis, Tunceli, Kastamonu, Niğde, Kahramanmaraş, Çorum, Artvin, Kütahya, Trabzon, Rize, Elazığ, Karaman ve Nevşehir olarak belirlendi. Söz konusu illerde 50'den az çalışanı olan ve toplam varlıkları 1 milyon Euro'dan az olan küçük işletmeler, belirlenen banka şubelerine doğrudan başvurabilecekler" dedi.


Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, projede kapsamında yer alan bankaların kredi başvurularını 2008 yılının ikinci yarısından itibaren değerlendirmeye başlayacağını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 14:39:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?