17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Küçük kıza işitme cihazı desteği

Bartın'ın Amasra ilçesinde işitme sorunu çeken 9 yaşındaki Gülten Çetin'e, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından işitme cihazı alındı.


Uzun süredir iki kulağında problem olan ve zaman zaman duymakta zorlanan 9 yaşındaki Gülten Çetin'e Amasra Kaymakamlığı SYDV tarafından işitme cihazı verildi. Babası Kazakistan'a inşaat işlerinde çalışmak için giden ve maddi zorluklar nedeniyle kızına işitme cihazı alamayan İlknur Çetin, Amasra Kaymakamlığı'na müracaatta bulundu.

Kaymakamlık maddi durumu kötü olan ailenin durumunu inceledikten sonra, Bartın Devlet Hastanesi tarafından Bilateral Sensörinöral işitme kaybı tanısı konulan 9 yaşındaki Gülten Çetin'e, SYDV aracılığı ile işitme cihazı aldı. 9 yaşındaki kızın işitme sorununu giderecek olan ve bin 50 YTL'ye alınan işitme cihazı sayesinde Gülten Çetin, okulda artık zorluk çekmeyecek.

Anne İlknur Çetin, "Allah devletimizden ve Kaymakam Hasan Öztürk'ten razı olsun. Çocuğum uzun süredir duyma problemi yaşıyordu. Yeşil kartlı olduğumuz için alamadık. Yeşil kart cihazın parasını karşılamıyordu. Kaymakamlığa müracaat ettik. Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla çocuğuma duyması için cihaz alındı. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 19:08:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?