22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

'Kül parası alınmayacak'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bartın Belediye Başkan adayı Emin Özkan, düzenlediği basın toplantısında Bartın'dan hiçbir evden kül parası almayacaklarını, 1 ton su bedelinin sabit olarak 1 TL olacağını ve yaklaşık yüzde 60'ının tapu sorunu olan mahallelerde ise tapu sorununun çözüleceğini vaat etti.


AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Emin Özkan, Belediye Meclis Üyesi adayları ile birlikte AK Parti İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Emin Özkan, 2 aylık seçim çalışmalarını değerlendirirken, yapacağı hizmetlerin de sözünü verdi. Çözüm üreten bir belediyecilik anlayışını benimsediklerini belirten AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Emin Özkan, tapu, su ve kül parası sorunlarının çözüleceğini söyledi.


"BARTINLILARDAN KÜL PARASI ALINMAYACAK"
AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Emin Özkan, Bartın Belediyesi tarafından alınan kül parasının kendi dönemlerinde alınmayacağını söyledi. Özkan, "Su faturalarının içerisinde halkımızın ödediği Çevre Temizlik Vergisi'nin haricindeki kül parasını almayacağız. Bu haksızca alınan bir bedeldir. Milletten para almak, belediyeye kaynak oluşturma noktasında halkın sırtına yük vermek anlayışımız içerisinde olmayacaktır. Site, apartman ve tüm hanelerden kül parası almayacağız. Halkımızı kül parasından kurtaracağız" dedi.


"TAPU SORUNLARI HALLEDİLECEK. VATANDAŞLARIMIZ TAPULARINA KAVUŞACAK"
AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Emin Özkan, Bartın'ın yüzde 60'a yakın bir bölümünün tapu sorunu olduğunu söyledi. Özkan, "Bartın'ın yüzde 60'ında tapu sorunu olduğunu tespit ettik. İçinde bulunduğumuz durumu bu bize gösteriyor. Sorun büyük. Vatandaşlarımızın bazılarının hisseli tapuları var. Esentepe, Çaydüzü ve Aladağ Mahallesi'ndeki hisseli tapusu olanların ifrazlı tapularını vereceğiz. Ben Harita Mühendisiyim. Bu sorunu ben çözeceğim. Ayrıca ruhsatlı olarak inşaata başlamış olan, ancak belirli sebeplerden dolayı binalarını tamamlayamamış ve ruhsat süreleri dolmuş vatandaşlarımızın da tapu sorunu var. Tespitlerimize göre 2 bin 500 civarında böyle bir sıkıntı var. Cumhuriyet Mahallesi, Orduyeri Kaynarca mevkiinde bu tür sıkıntılar var. Böyle sorunları olanları da çözeceğiz. 'Deprem olursa insanlar ölür' diyorlar. Böyle saçma bir gerekçe olamaz. Bu tapu sorunun 2 tür çözümü var. Ya dozerle yıkacaksın, yada kanunlara uygun şekilde tapu verilir. Bu tür binaların deprem müsaadesinden önce başladığını unutmamak gerekir. 'Yapamaz, olmaz ve imkansız' sözcüklerini biz dönemimizde kullanmayacağız. Bartın'daki çoğu mimar ve mühendis bu sorunun çözüleceğini söylüyor. Mutlaka ve kesinlikle çözeceğiz. Söz veriyorum" dedi.


"SU PARASI TON BAŞINA 1 TL'DE KALACAK"
AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Emin Özkan, Bartın Belediyesi'nin meclis kararı ile vatandaştan fazla su parası aldığını söyledi. Özkan, "Teknik bilgimiz olmadan açıklama yapmıyoruz. Meclis kararlarını inceledik. Hem pahalı, hem de haksız bir ödeme var. Bartın halkı daha ucuz, temiz ve sağlıklı su içecek. Belediyenin su ücretlerinde iki kademe şekli var. Birincisi 30 tona kadar 1 TL, 30 tondan yukarı 1.8 TL. Ancak 1 ayda bir ödenmesi gereken su sayaçları 2 ayda bir ödendiği için su faturaları 30 tonun üzerinde ödenmiş oluyor. Bu haksız bir uygulamadır. Kademeli su faturası ödemesi uygulamasına son veriyoruz. Aksatmadan kaynaklanan bu sorunu gidereceğiz. Bütün aboneler normal abone statüsüne girecek ve standart para ödeyecek" dedi.
AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Emin Özkan, net, açık ve şeffaf bir belediyecilik anlayışını sürdüreceklerini, Bartınlı seçmenlerin çözümden yana olan ve her türlü şartlarda çözüm oluşturabilecek aday ve kadrolarına oy vermelerini istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 13:30:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?