17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kulak: Baraj inşaatı tamamlanacak

AK Parti Bartın Milletvekili Asım Kulak, Bartın'da taşkından korunma, enerji ve tarım amaçlı olarak yapımına başlanan Kirazlık Köprü Barajı'nın tamamlanması için gerekli girişimlerde bulunduklarını ifade etti. 

Kirazlık Köprü Barajı inşaatı hakkında bilgiler veren AK Parti Bartın Milletvekili Asım Kulak, sel felaketlerinin önlenebilmesi amacıyla başlatılan çalışmaları yakından takip ettiğini söyledi. 

Kulak, "Bu yatırımın fiziki gerçekleşme oranını arttırmaya gayret sarf ediyoruz. Aynı büyüklükte devam eden ve gerçekleşme oranları oldukça yüksek 20'den fazla baraj inşaatı bulunmaktadır. Baraj sahasının ulaşım ve sel bakımından tehlike arz etmeyecek şekilde bulundurulması bizim için önemlidir. Karabük-Ulus-Abdipaşa gibi merkezlerle ulaşımı sağlayan bu yolun her zaman açık tutulması ve dere yatağında tehlike oluşturmaması bakımından gerekli girişimlerde bulunduk ve yakından takip ediyoruz" dedi. 

Kulak, aşırı yağmurlarda bölgede meydana gelen heyelanların yaşanmaması adına çalışmaların yapılması için de gerekli yerlere bilgi verdiklerini kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2006 Cumartesi 09:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?