17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Külçe altın değil çakmak!

3 LİRALIK ÇAKMAKLARI 10 BİN LİRAYA SATTILAR

Bartın'da, İranlı olduklarını söyleyen üç kişi piyasaya değeri 3 lira olan külçe altın görünümlü çakmakları 10 bin liraya sattı.

Bartın Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, İranlı olduklarını ve İran'dan getirdiklerini söyledikleri külçe altın görünümündeki sahte malzemeleri satan 3 kişinin yakalandığı bildirildi. Piyasa değeri 3 lira olan çakmakları 10 bin liraya satmak istediğini beyan eden şahıs ve bu şahısla birlikte hareket eden ikinci bir şahsın telkinleriyle toplam 8 adet külçe altın görünümlü malzemeleri 10 bin liraya sattıkları belirlendi. Yapılan araştırmalarda satılan malzemelerin Çin Malı külçe altın

görünümlü birbirlerine yapıştırılmış piyasada tanesi 3 lira değerinde çakmak olduğu belirlendi. Bartın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı incelemelerde, olaya karıştıkları tespit edilen 3 kişiyi belirledi. Bartın polisi, çevredeki il ve ilçelerdeki polis ve jandarmaya konuyu aktardı. Bunun üzerine Karabük polisinin yaptığı çalışmalarda Bartın'da dolandırıcılık olayı gerçekleştiren 3 kişi yakalandı. Otomobilde yapılan aramalarda, 2 adet daha külçe altın görünümünde çakmak ele geçirildi.

Olayla ilgili yakalanan 3 kişi polisteki sorgularının ardından Bartın Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 11:47:01
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 12:42:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?