18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Kültür merkezi için 3 milyon lira

KÜLTÜR MERKEZİ İNŞAATI İÇİN 3 MİLYON LİRA ÖDENEK

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, yapımı devam eden Bartın Kültür Merkezi inşaatının bu yıl bitirilebilmesi için 3 milyon lira ödeneğin Kültür ve Turizm Bakanlığınca gönderildiğini açıkladı.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kültür Merkezi inşaatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Tunç, Kültür Merkezi inşaatının bir an önce tamamlanarak hizmete açılmasını istediklerini belirterek, "1991'de il olan Bartın'ın artık bir kültür merkezinin olması gerekiyor. Bunu gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Bu amaçla geçen yıl Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay'ın inşaatta incelemelerde bulundu ve sonrasında da gerekli ödenekleri tahsis etti. Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay'dan talep ettiğimiz ödenek 3 milyon lira olarak gönderildi. Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Bartın Kültür Merkezi inşaatının tamamlandığında Batı Karadeniz Bölgesinin en büyük kültür merkezi olma özelliğini taşıyacağını vurgulayan Milletvekili Yılmaz Tunç, yapımı tamamlanacak binanın kültürel faaliyetler ve kongre turizmine yönelik çok önemli bir ihtiyacını karşılayacağını sözlerine ekledi. Bartın Kültür Merkezi bünyesinde, kütüphane, sanat galerisi, sergi salonları, resim-heykel atölyesi, 600 kişilik büyük salon, 150 kişilik küçük salon, sanatçı misafirhanesi yer alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2010 Cuma 13:10:04
Güncelleme :9 Temmuz 2010 Cuma 15:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?