17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kültür ve dayanışma gecesi

Merkezi Almanya'nın Gelsenkirchen şehrinde bulunan Avrupa Bartınlılar Derneği (AVBARDER) düzenleyecekleri kültür ve eğlence gecesi ile uyuma katkı sağlayacak.


Almanya'nın Gelsenkirchen şehrinde bulunan Avrupa Bartınlılar Derneği (AVBARDER), 2. geleneksel gecesini 22 Kasım 2008 tarihinde Herne kentinde bulunan Çağdaş Düğün Salonu'nda düzenleyecek. Geceye Türkiye'den, Bartın Valisi İsa Küçük, AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel ve belediye başkanları da katılacak. Geçtiğimiz aylarda Lünen ile kardeş şehir olma yolunda adım atan AVBARDER, bu kapsamda düzenleyecekleri gecede, uyum alanında mesajlar verecek. Geceye Lünen Belediye Başkanı ve Schalke 04 Spor Kulübü Onursal Başkanı Gehard Rehberg'de katılacak. Gecenin eğlence bölümünde, ses sanatçıları Sezai Çağdaş, Bedia Akartürk, Ebru, pop star Mehtap, Başak ve komedyen Bartınlı Durgadun abla sahne alacak.


AVBARDER Başkanı Bekir Birinci, gecenin amacının Lünen ve Bartın ilinin kardeş şehir olması münasebeti ile düzenlendiğini belirtti. Birinci, "Derneğimiz, ikinci kültür ve eğlence gecesi düzenlemektedir. Bu yıl ki gecemizin ayrı bir önemi var. Lünen ve Bartın ilimizin kardeş şehir olması yolunda attığımız adımın bir devamı olacaktır. Bu gecede Lünen'in şehir idarecileri ile Bartın ilinin idarecileri ilk kez bir araya gelme imkanı bulacaklardır. Böylelikle, kardeş şehir olma yönünde attığımız adımların bir devamı olacaktır. Lünenliler Bartın şehrini bir nebze de olsa yakından tanıma imkanı bulacaklar. Bu gecede, tüm hemşerilerimizi aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız'' dedi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 11:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?