17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kültür ve Turizm Bakanı Bartın'da

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI BARTIN'DA

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, referandumdan "Hayır" çıkması durumunda Türkiye'nin dünyanın karşısına demokrasiyi savunan bir ülke olarak çıkamayacağını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Amasra'da bir çay bahçesinde vatandaşlara seslendi. Bakan Günay'a, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, İl Genel Meclisi üyeleri ve partililer eşlik etti.

Referandum çalışmaları hakkında bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin referandumda demokrasi sınavı vereceğini belirterek "Bu muhalefetin siyasi bir inatla sürdürdüğü kampanya. Ana muhalefet, ikinci muhalefet, üçüncü muhalefet. Parti ismini vermeyeyim gecenin bu saatinde. Bunların sürdürdüğü kampanya, kazara biz ihmal etsek de sandığa gitmeyi Ramazan'dır bayramdır. Böyle bir tatil rehavetine kendimizi kaptırsak da, Allah esirgesin bir oy farkla 5 oy farkla şu hayır sandıktan

çıksa, Allah esirgesin ne olacak biliyor musunuz? Türkiye kendi darbecileri ile hesaplaşmayı, bırakın hesaplaşmayı tartışma konusu yapabileceğini bir Anayasa hükmü haline getirmeye çalıştı. 50 yıl sonra, şimdi 1961'den beri var. Bu hükmü Türkiye halkı reddetti. Bunu dünyaya kim anlatabilir, nasıl anlatabilir ve Türkiye, dünyanın karşısına demokrasiyi savunan, insan haklarını savunan, Cumhuriyeti savunan, laikliği savunan, evrensel hukuk ilkelerini savunan bir ülke olarak hangi platforma çıkabilir?"

Türkiye'nin dünyanın 16. büyük ekonomisi olduğunu anlatan Ertuğrul Günay, şöyle konuştu: "Ekonomik kriz döneminde yüzde 10 büyüdü Türkiye. Avrupa'nın 6. büyük ekonomisiyiz. Turizmde, niye uğraşıyoruz? Buradaki turizmi daha yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Turizmde dünya yedincisiyiz. Geçen yıl bütün dünya geri gitti, biz 26 milyondan 27 milyona çıktık. Ama bunun insan hakları, demokrasi, evrensel hukuk temelleriyle taçlandırılması lazım. Hayat sadece ekonomik zenginlik değil ki. Bunun altının manevi, bunun altının sosyal haklarla, kültürle doldurulması lazım."

AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar ve partililer, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a, tel kırma işlemeli satranç takımı ve Bartın el sanatı ile yapılan tekne maketi hediye etti.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI BARTIN'DA
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI BARTIN'DA
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI BARTIN'DA
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI BARTIN'DA
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI BARTIN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 09:14:04
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 09:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?