17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kum zambakları söküldü

KUM ZAMBAKLARI SÖKÜLDÜ

Bartın merkeze bağıl Kızılkum ve Hatipler Köyü sahillerinde bulunan zambaklar kimliği belirsiz kişiler tarafından söküldü.Zambakların hırsızlar tarafından söküldüğü iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre, Bartın'da sahillerde yetişen ve ender bir özelliğe sahip olan Zambak çiçekleri iddialara göre hırsızlar tarafından çalınmak istendi. Kızılkum ve Hatipler köyü sahillerinde bulunan yaklaşık 600 kök zambak bitkisi söküldü. Bir kamyonun sahile yanaştığını fark eden köylüler zambakların söküldüğünü fark etti. Zonguldak plakalı kamyonun kasasında sökülen zambakları köylülerin fark ettiğini gören şoför olay yerinden kaçtı. Köylüler kamyonun plakasını alamadı.

Yaklaşık 2-3 dönümlük alandan sökülen 600 kum zambağı kullanılamaz hale geldi. Duruma öfkelenen köylüler, "İnkumu'nda da bu zambaklardan var. Belediye orada zambakları koruma altına aldı. Buradaki zambaklar da koruma altına alınmalı. Buradaki doğanın zarafetini ortaya çıkartan zambaklar artık yok. Bunu yapanların bulunarak, cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

KUM ZAMBAKLARI SÖKÜLDÜ
KUM ZAMBAKLARI SÖKÜLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 09:57:05
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 10:05:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nimet Ay IP: 195.229.242.xxx Tarih : 5.03.2010 00:23:11

Ben bu zambaklari ilk defa 1985 yilinda Ikum'da gormustum ,boyle bir kokuyu daha once hic duymamistim. Benzeri bitkiler var ama tuzlu suyun hemen onunde yasayabilen benzer bir bitki yok yani endemik bir bitki ve bence altin kiymetinde . Bir tek sogani bile dunya para eder.Kendi bitkilerinin degerini bilen ulkeler bu konuda cok kesin kanunlar cikarmislar ve yurt disina bu bitkilerin cikarilmasi buyuk suc teskil ediyor.Biz de ise gelen goturuyor.Bizim ulkemize ait bir suru bitki gordum yurt disinda yabanci ismlerle anilan ,cunki dunya nomenklaturune kim hangi isimle tanitmissa o isimle aniliyor ,onlari yabanci isimlerle gorunce icim sizliyor.Biz elimizde neyin oldugunun bile farkinda degiliz ,yapmayin sahip cikin lutfen ,arastirin ,isimlendirin yada kullanilan ismini patent altina alin  saygilar Nimet Ay Melbourne /AUS.