17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kumlucalılar dernek açtı

Bartın'da yaşayan Kumlucalılar dernek çatısı altında birleşti.


Bartın'da yaşayan Kumlucalılar, Kumlucalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni (KUMDER) kurarak açılışını yaptılar. Kemerköprü Mahallesi Balmar üstünde faaliyetine başlayan KUMDER'in açılışına Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Kozcağız Belediye Başkanı Meliha Okutay, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Mehmet Kemik, AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu örgütü temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda Kumlucalı halk katıldı.

KUMDER Başkanı Necati Aksoy, toplumları oluşturan bireylerin, birbirleri ile dayanışma içinde olması halinde o toplumun refahının ve mutluluğunun artacağını belirtti. Necati Aksoy, insanların başkalarına faydalı olmaları halinde hem kendilerini hem de fayda görenleri mutlu ettiğinden yola çıkarak bir köprü vazifesi görecek olan derneklerinin dayanışma, yardımlaşma, kültür ve bilgi adına hizmet edeceğini vurguladı.


Derneğin açılışına gösterilen ilgiye değinen Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin ise, birlik, beraberlik ve bütünleşmenin önemine vurgu yaparak açılan derneğin Kumluca, Bartın ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.


Yapılan duanın ardından KUMDER'in açılış kurdelesini Dernek Başkanı Necati Aksoy, BTSO Başkanı Mehmet Kemik, AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar birlikte kesti. KUMDER'in açılışına gelen davetlilere Kumluca'ya özgü kestane şekeri ikram edildi.
Emekli öğretmen Necati Aksoy Başkanlığındaki KUMDER Yönetim Kuruluna, Hüseyin Demirci, İbrahim Demir, Hasan Camcı, Şeref Metin, Ramazan Akyüz ve Ali Erdoğan getirildi.
Bartın'a bağlı Ulus ilçesi Kumluca beldesi 20 köyüyle birlikte toplam 9 bin nüfusa sahip

İha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 20:16:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?