17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kumlucalılar şenliği gerçekleştirildi

İstanbul'da yaşayan Kumlucalıların kurduğu derneğin geleneksel hale getirilmeye çalışılan şenlikleri gerçekleştirildi.


Bartın Kumlucalılar Derneği 2. Yıl Şenliği İstanbul-Kartal Samandıra'da gerçekleştirildi. Çok sayıda Kumlucalının iştirak ettiği şenliğe, AK Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz Tunç, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Samandıra Belediye Başkanı Yusuf Büyük, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Hasan Altuntaş, Bartın Dernekler Birliği Başkanı Hasan Nalbantoğlu, Kumlucalı Muhtarlar, Ankara'dan ve Bartın'dan gelen Kumlucalılar ve İstanbul'un değişik semtlerinden gelen çok sayıda Kumlucalı katıldı.

 

Şenliğe katılan aileleri tek tek dolaşarak onlarla yakından ilgilenen Milletvekili Tunç, "Birlik ve beraberliğin, dayanışma ve kaynaşmanın en güzel örneğini sergileyen Kumlucalıların bu güzel günlerinde aralarında olmaktan çok mutluyum. Bartın'ın gelişmesi ve kalkınması için gece gündüz çalışıyoruz. Bartın'ın artık göç veren değil, göç alan bir olmasını sağladık. Bartın Üniversitesi kurulurken, Bartın'a doğalgaz yakında gelecek. Yıllardır konuşulan Bartın Demiryolu Projesi çalışmalarını devam ediyor. Duble yollar, toplu konutların tamamlanması için çalışıyoruz. Köy yollarının asfaltlanması çalışmaları da hızla devam ediyor. Sanayicinin Bartın'a gelmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz" dedi.


Kumlucalılar Derneği Başkanı Osman Özer de, şenliklerin geleneksel hale getirileceğini ve her yıl katılımın artacağını söyledi.

..
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 03:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?