17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kumluca'nın yol sorunu çözülecek

KUMLUCA'NIN YOL SORUNU ÇÖZÜLECEK

Bartın'ın Ulus ilçesi Kumluca Beldesi'nin yol sorununun çözülmesi için Ulaştırma Bakanlığı'nda görüşmeler sürdürüyor. Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, yol konusunun 2011 yılında programa alınması konusunda beklentileri olduğunu belirtti.

Kumluca Beldesinde Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan yol, su, alt ve üst yapı hizmetleri bütün hızıyla sürerken, bir taraftan da beldenin en büyük sıkıntıları arasında yer alan yol sorununun çözülmesi için de görüşmeler sürdürülüyor. 2011 yılında yol sorunu konusunda Bakanlık düzeyinde önemli gelişmeler beklediklerini ifade eden Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, yolun programa alınmasını ümit ettiklerini belirtti. Başkan Çetin, "Bizim Kumluca'daki üçüncü dönemimiz. Sağ olsun vatandaşlarımız bize güveniyorlar. Çalışmayı gerçekten seviyorum. Kumluca için ne yapılması gerekiyorsa, var gücümle elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Tabi ki sorunlar bitmez. Belediyecilik çok geniş bir kavram. İnsan yaşamının her alanında belediyecilik var. Alt yapı ile ilgili, üst yapı ile ilgili, spor tesisleri ile ilgili, eğitim kurumları ile ilgili belediyemizi ilgilendiren her alanda çalışmalar yapıyoruz. Özellikle bizim sorun olarak dile getirdiğimiz karayolu sıkıntımız var. Kozcağız, Kumluca, Abdipaşa karayolu. Bu yolumuzun projesi hazır programa alınması noktasında uzun süreli bir bekleyişimiz vardı. Sayın Milletvekilimiz Avukat Yılmaz Tunç ile Ankara'da Karayolları Genel Müdürlüğünü ziyaret etik. Bölge müdürlüğümüz bu konu hakkında gerekli girişimleri yapmış. Bizde bakanlık nezrinde takip çalışmalarına devam ediyoruz. Sayın Milletvekilimiz sık sık Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'a bu konuyu iletiyor. Öyle zannediyorum ki 2011 yılında programa alınması noktasında olumlu gelişmeler kat ediyoruz" dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, belediye olarak kısıtlı imkanları olmasına karşılık hizmet anlamında bütün imkanların ortaya konulduğunu belirtti. Başkan Çetin, "Irmak ıslahında Devlet Su İşleri Müdürlüğümüz ile aynı fikirde olmadığız bazı konular vardı. Oradan netice alamadığımız için bakanlık nezrinde ve genel müdürlük nezrinde bir takım girişimlerimiz oldu. Şuanda ırmak ıslahı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Diğer taraftan da belediye imkanları sınırlı. Bu kısıtlı imkanlarla da hizmet yapmak çok kolay değil. Ama İller Bankasında yapmış olduğumuz çalışmalarımız şu anda beldemizin imar planlarının sayısallaştırılması noktasında ihale aşamasında. Hazırlıklar tamamlandı zemin etütleri ve diğer çalışmalar tamamlanmak üzere. İnşallah imar planlarımız sayısal hale gelecek. Diğer taraftan atık sularla ilgili projemiz tamamlandı onun peşinden de atık su arıtma tesisinin proje çalışmaları devam ediyor. Bunlar İller Bankası düzeyinde yapmış olduğumuz çalışmalar. Diğer üst yapı ile ilgili çalışmalarımızda caddelerimizin beton parke, beldemizin giriş çıkışı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Girişimizi bulvar haline getirdik ve genişlettik diğer taraftan Ulus istikametindeki girişimizde enerji nakil hatları yeraltına anlıyor. Bunlar bitikten sonrada orada da yol genişletme çalışmalarımız tamamlanmış olacak. Ara sokaklarda ve mahalle aralarında belli bir çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımız devam ediyor ama ana arterleri biraz geri plana bırakmıştım. Şuanda ana arterlerimiz üzerindeki çalışmalarımız devam ediyor. göreve geldiğimiz zamandan beri spor tesisi üzerinde belirli çalışmalar yaptık. Futbol sahamız, soyunma odalarımız, tribünlerimiz bitti. Bununlar beraber tenis kortu, voleybol ve basketbol sahası olmak üzere çok güzel bir semt sahası da tamamladık. Şuanda beldemiz de spor tesisi olarak bir eksiğiz yok. Bununla beraber diğer sosyal aktivitelerde bulunup beldemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Okullarımızla ilgili bizim belediye olarak yapacağımız bir şey varsa bunları yerine getirmeye çalışıyoruz. Ekonomik sıkıntısı olan vatandaşlarımıza yardım sever vatandaşlarımız aracılığı ile yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, park ve bahçeler ile ilgili üst yapı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini ve beldenin en iyi şekilde temsil edildiğini de kaydetti.

KUMLUCA'NIN YOL SORUNU ÇÖZÜLECEK
KUMLUCA'NIN YOL SORUNU ÇÖZÜLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2010 Pazartesi 11:07:01
Güncelleme :22 Kasım 2010 Pazartesi 11:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?