17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kura heyecanı Amasra'da sürdü

Bartın'da, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) alınacak 200 işçi noter huzurunda düzenlenen kurayla belirleniyor. Kuraya katılmaya hak kazanan maden işçisi adayları, kura çekimini heyecanla takip etti.


TTK'nın işçi alımında mülakatta 60 puan barajını geçen 3 bin 600 kişiden bin 857'si, TTK Amasra Müessesi'nde noter huzurunda yapılan kuraya katılmaya hak kazandı. Amasra Taşkömürleri Müessesesi Sinema Salonunda gerçekleştirilen ve Bartın genelini kapsayan kura çekilişlerine TTK Genel Müdür Yardımcısı Çetin Onur, Amasra Taşkömürleri Müessesesi Müdürü Mustafa Özçelik, Türkiye İş Kurumu Bartın Şube Müdürü Ramazan Erdim, GMİS Başkanı Ramazan Denizer, GMİS Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, madenci adayları ve aileleri katıldı.

Zonguldak'taki kurumlarda oluşturulan platformun çevresinde kurayı ayakta izleyen görüntülerin aksine, Bartın'ın Amasra ilçesinde gerçekleştirilen 4.gün kuraları salonda gerçekleştirilirken, adaylar oturduğu yerden takip etme imkanı buldu. TTK Amasra Müessesesine girebilmek için kuraya kalan Ahmet Kulçuk'un yerine kura çekimine eşi Gülten Kulkuç 6 aylık kızları Ela ile katıldı. Gülten Kulkuç, "Eşim çalışıyor.

Onun kurasını takip etmek için kızımızla geldim. Eşim aşçı. Umudumuz yok ama yine de bekliyoruz" dedi. 6 aylık Ela ise, babası tarafından geleceğini sağlayacak kuradan habersiz annesinin kucağında kura çekimini izledi. Kura'da eşinin ismi çıkmayan Gülten Kuluç, kucağındaki bebeği ile birlikte üzülerek, evlerinin yolunu tuttu.
Amasra Müessesesi'ne alınacak 200 işçi kura ile belirlenirken, 200 de yedek belirlendi. Kuradan çıkamayan madenci adayları, başka işlere umut açarak TTK'dan ayrıldı.

İha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 14:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alaattin ören IP: 88.233.80.xxx Tarih : 21.11.2008 18:44:11

Bu kura işi güzel oldu öncekilerde böyle olsaydı ne güzel olurdu.Öncekilerde aynı evden 2 kişi girdi diğer aileler hava aldı. Buda insanda kötü yorumlara sebeb oluyordu. bu kura işini düşünenden ALLAH razı olsun. Selaametle...