17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kursiyerlerin sertifika sevinci

BİLGİSAYAR KURSUNU BİTİRENLERE SERTİFİKA

Bartın'da başlatılan, "Bilenler bilmeyenlere bilgisayar öğretiyor" projesi kapsamında Bartın Halk Kütüphanesinde açılan bilgisayar kursu tamamlandı.

Bartın İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen "Bilinler bilmeyenlere bilgisayar öğretiyor" projesinde kursu başarı ile bitirenlere Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Sami Ören tarafından sertifika verildi. Devlet Planlama Teşkilatı, Habitat İçin Gençlik Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Microsoft Türkiye ortaklığında 2005 yılından bugüne uygulanan "Bilenler bilmeyenlere bilgisayar öğretiyor" projesi ile Türkiye'de e-dönüşüm sürecine gençlerin etkin katılımı hedeflendi. 76 ildeki bini aşkın genç gönüllü eğitmenle 120 binden fazla ihtiyaç sahibi genç, çocuk ve kadın, Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor Projesi temel bilgisayar eğitimleri ile bilgisayar okuryazarları oluyor.

Bartın Halk Kütüphanesinde verilen bilgisayar kursunda Windows Temel, Microsoft Office, Word, Excel, PowerPoint, Sayısal Yaşam ve İnternet Güvenliği Outlook eğitimleri verildi. Yapılan proje bugüne kadar Halk Eğitim Merkezleri, ilköğretim, lise ve üniversite dahil olmak üzere farklı kurumların desteği ile yaygınlaştırıldı. Projenin 5. yılında özellikle dezavantajlı gençlerin bilişime erişimini kolaylaştıran Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor Projesi, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Komisyonu tarafından dünyanın en iyi uygulamalarından biri olarak gösterildi. Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgelerinde Microsoft'un ortaklığında uygulanan 132 proje arasında en iyi 2 projeden biri olarak ödüllendirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 09:55:01
Güncelleme :9 Ocak 2011 Pazar 00:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?