22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Kurtulmuş Erdoğan'a yüklendi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek "Başbakan, 'Sakın ha oyları bölmeyin. Sakın oyları başka bir partiye vermeyin aradan CHP çıkar' diyor. Bunlar iki mahalle çocuğu üslubuyla kavga ediyorlar" dedi.


Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Bartın'da düzenlenen bir mitingde halka seslendi. Bartın Yukarı Çarşı'da düzenlenen mitinge bin kişi katıldı. SP Genel Başkanı Kurtulmuş, Saltukova Havaalanı'na özel uçakla inerek Bartın'a geçti. Kurtulmuş, Bartın'da Hükümet Caddesi'ndeki esnafı selamlayarak miting alanına kadar yürüdü. Yukarı Çarşı'da Bartınlılara seslenen Kurtulmuş, önemli konulara değindi.


Seçim mitinglerinde Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın vatandaşa oyun oynadığını belirten SP Genel Başkanı Kurtulmuş, şöyle konuştu: "İki mahalle çocuğu üslubuyla kavga ediyorlar. Karagöz ve Hacivat'ın her kapışmasından anlam çıkartırdık. Sekiz yıldır yaptıklarının aynısını miting alanlarında yapıyorlar. 'Tencere dibin kara senin ki benden kara muhabbeti' yapıyorlar. Milletin depremini çözmeyen siyaset anlayışıyla bu memlekette laf ebeliğiyle vakit geçiriyorlar. Sanki sekiz yıldır kendisi iktidarda değilmiş gibi her gün başka bir meydanda başka söz söylüyor."


"Bu memleketi kuru soğana muhtaç hale kim getirdi?" diye soran Kurtulmuş, şunları söyledi: "Her ikisi de anlamsız bir laf dalaşında bulunuyorlar. CHP lideri Bartın'a gelse ne diyecek? 'Biz hep AK Parti'ye saldırdık, milleti AK Parti'nin etrafında topladık mı' desin? Söyleyecek sözleri kalmamıştır. Ne yapacaklar, bu sefer miting meydanlarında birbirlerine taş atacaklar."


Gerilim siyasetinin memlekete faydası olmadığını anlatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Korku siyasetiyle yönetiyorlar. Başbakan 'Sakın ha oyları bölmeyin. Sakın oylarını başka bir partiye vermeyin' diyor. 'Aradan CHP çıkar' diyor. CHP muskasını kullanıyor. Birisi sol oyları oraya diğeri sağ oyları bir yere toplamaya çalışıyor. Süleyman Demirel'de yıllarca 'Aman ha. Sakın oyları bölmeyin komünistler gelir' diyordu. Ne komünist geldi ne komünist kaldı."


2009 yılında Türkiye'nin hâla bir çatışma siyasetinin, bir korku siyasetinin içine sokulduğunu anlatan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: "SP olarak sakın milletimiz bu tartışma ve çatışmalara asla kanmasın. Bir oyun içinde oyun var. Bu oyunu bozmanın gücü sizin elinizdedir. 'Benim oyumla ne olur?' demeyin. Her seçim bir oyun seçimidir. O oy da senin oyundur. Ver oyunu boz oyunu diyoruz. Yeniden 'Vira Bismillah' diyerek kendi iktidarını milletiyle yeniden kurmaya geliyoruz."


SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'deki ekonomik göstergeler, İsrail ve Büyük Orta Doğu Projesi hakkında Bartınlılara bilgi verdi. Miting sırasında SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un sözleri "Başbakan Numan" sloganlarıyla kesildi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 16:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?