18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Kuru başkanlığı kaptırmadı

Bartın'da, AK Parti Ulus 4. olağan ilçe kongresi gerçekleştirildi.

Kongreye; TBMM Adalet Komisyon Sözcüsü AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal, Bartın Belediyeler Birliği ve Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Onur Çoban, İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri ile delegeler katıldı.

Divan Başkanlığını Düzce Milletvekili Fevai Aslan'ın gerçekleştirildiği katılımın yoğun olduğu kongrede konuşan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Türkiye'nin AK Parti iktidarı ile çok farklı yerlere geldiğini belirtti. Milletvekili Tunç, ''Şu anda Türkiye'nin 81 vilayetinde Ulus ilçemizde olduğu gibi her yerde ilçe kongreleri yapılmaktadır. AK Parti'miz 10 yıl önce kuruldu. Kuruluşunda görev alan arkadaşlarımız ve daha sonra AK Parti de görev alan arkadaşlarımız ile giderek teşkilatımız büyüdü ve bu noktalara geldi.

14 Ağustos 2001 yılında partimiz kurulurken ne demişti Başbakanımız. 'Türkiye'de hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak' demişti. İktidara geldiğimiz günden bu yana kadar çok büyük hizmetlerimiz var. Bartın için 80 milyon lira yatırım yaptık. Köydes projesi ile Ulus ilçemize 20 milyon lira yatırımız oldu. Gidemediğimiz hizmet bekleyen köylerimiz de vardır. Bunlar da projelendirilerek ihtiyaç olan her türlü çalışma yapılacaktır. İktidara gelmeden önce mafya, çetelerden milletimiz bıkmıştı. AK Parti iktidara gelmesiyle birlikte tüm hepsini ortadan kaldır. Sağlık hizmetinde önemli aşamalar kat ettik. Artık hastaneye gelemeyen hastalarımız için doktorlarımız ayağına kadar giderek en güzel şekilde hizmet vermektedir. 2001 krizinde 20 tane bankanın hortumladığı 20 milyon dolar ile bir gecede milletimiz nasıl fakirleşmişti. Emeklisine, memuruna maaş dahi ödeyemeyen iktidar vardı. IMF'nin kapısında el pençe durmaya başlamışlardı. Ancak bunlar AK Parti dönemi ile geride kaldı. Artık Türkiye'nin değil, dünyanın saygı gösterdiği bir Başbakana sahibiz'' dedi.

Konuşmaların ardından ilçe faaliyet ve hesap formları okunduktan sonra seçime geçildi. Ulus İlçe Başkanı Mustafa Kuru ve Hüseyin Demir'in aday oldukları seçimde Mustafa Kuru 156, Hüseyin Demir 86 oy aldı. Bu sonuçla Mustafa Kuru yeniden İlçe Başkanlığına seçildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2011 Pazartesi 17:34:42
Güncelleme :28 Kasım 2011 Pazartesi 17:37:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?