17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kurucaşile ilçe kongresi yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bartın Teşkilatı Kurucaşile İlçe Kongresi'ni gerçekleştirdi.

Kongrede tek liste halinde seçimlere giren Kurucaşile İlçe Başkanı Şimşek Sorku güven tazeledi.
Ak Parti Kurucaşile 3. Olağan İlçe Kongresi AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri ve delegelerin katılımı ile Kurucaşile Belediye Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar, kongrede yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının milletin iktidarı olduğunu belirterek, "millete hizmet yolunda hiç durmadan çalışacağız" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise kongrelerin, teşkilatlar için yeniden güç kazanma, tazelenme ve eksikliklerin giderilerek geleceğe çok daha emin adımlarla yürümek için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Milletvekili Tunç, AK Parti'nin Türkiye Partisi olduğunu belirterek, "Milletimizin temiz siyaset özleminin bir sonucu olarak doğan bu siyasi hareketin 6 yılda Türkiye'nin her tarafını şantiyeye çevirdi. Ekonomide önemli başarılar sağlandı, Milli gelir 3'e katlandı. Paradan altı sıfır atılarak artık Türk parasına güven geldi. İhracat 36 milyar dolardan 140 milyar dolara çıktı. 300 bin adet toplu konut, 10 bin kilometre duble yol, KÖYDES ve BELDES projeleri, barajlar, yeni okullar ve yeni hastanelerle ülkemizin 81 vilayetine hizmet götürüldü. AK Parti iktidarı ile Bartın da gelişti. Üniversite, doğalgaz, duble yollar, toplu konutlar, baraj, spor sahaları, kültür merkezi, hükümet konağı, lise, ilköğretim, ana okulu ve öğrenci yurdu inşaatları, sanayiciye verilen teşviklerle kısa süre içerisinde Bartın büyüdü. Bundan sonra çok daha hızlı kalkınacaktır. Kurucaşile ilçesinin köylerine 5,5 milyon YTL harcanarak, yol ve su çalışmaları gerçekleştirildi. Kurucaşile limanı için de 3 milyon YTL harcandı. 2009 yerel seçimlerinde Kurucaşile Belediyesi'nin AK Partili olması durumunda ilçenin kaderi değişecek. Merkezi hükümetle uyumlu bir belediye başkanı ilçeyi çok daha hızlı geliştirecektir" dedi.
İlçe faaliyet raporu ve bütçenin okunup oylanmasının ardından yapılan seçimlerde tek liste ile gidilen kongrede İlçe Başkanlığı'na Şimşek Sorku yeniden seçilerek güven tazeledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 11:15:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?