17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kurusıkıya 500 YTL ceza

Bartın'da, kamuoyunda kurusıkı olarak bilinen ve ses ile gaz fişeği atabilen tabancalar yasaklandı. 3 gün içinde kurusıkı tabanca ile havaya ateş eden 3 kişiye kişi başı 500'er YTL. idari para cezası uygulandı. Asayiş Şube Müdürü Alaattin Akbaş, kurusıkı tabancanın kullanımı ve taşınmasının yasaklandığını belirtti.

Kamuoyunda kurusıkı olarak bilinen silahlarla ilgili Kanun 12 Şubat 2008 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Ses ve gaz fişeği atabilen silahlar hakkındaki yönetmelik de 02.05.2008 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak aynı tarihte yürürlüğe girdi. Bartın Emniyet Müdürlüğü kurusıkı tabancaların kullanımı konusunda sürekli uyarılarda bulunurken, uyarılara riayet etmeyen 3 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

Kurusıkı üzerinde yapılan çalışmalarda, Aladağ mahallesi 13.cadde üzerinde meydana gelen bir olayla ilgili olarak Asayiş Şube görevlilerince yakalanan F.G.'nin üzerinde kurusıkı tabanca taşıdığı belirlenmiş, Köyortası mahallesi Dalyanoğlu sokak üzerinde asker uğurlaması sırasında M.Ç.'nin kurusıkı tabanca ile havaya ateş ettiği tespit edilmiş ve şahıs Asayiş Şube ekipleri tarafından yakalanmış yine eski terminal karşısı ırmak kenarında Asayiş Şube ekibinin durumundan şüphelenip incelediği H.D. isimli şahıstan bir adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Her 3 şahıs hakkında da 5729 sayılı Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Kanun ve bu Kanuna bağlı olarak çıkartılan Yönetmeliğin ilgili maddeleri gereğince gerekli işlemler yapılmış ve Mülki Amir'den alınan onaya istinaden 500 YTL. idari para cezası yazılmış, ayrıca kurusıkı tabancalar muhafaza altına alınarak mülkiyeti kamuya geçirildi.

Asayiş Şube Müdürü Alaattin Akbaş, yeni mevzuatın kurusıkı silahların taşınmasını yasakladığını ve 500 YTL. idari para cezasını öngördüğünü söyledi. Ayrıca taşındığı tespit edilen silahların da Mülki Amirden alınan onayla kamu mülkiyetine geçirildiğini söyledi. Akbaş, kurusıkı taşıyan vatandaşların mağdur olmamaları için mevzuat hükümlerine uygun hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 12:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?