17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kuş gribi alarmı

Bartın Tarım İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Sazköy'de kuş gribine rastlanması üzerine komşu köylere giderek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Görevliler, Büyük Kızılkum, Küçük Kızılkum, Hatibler ve Akbaba köylerinde, "Kuş gribi, kuş gribinin bulaşması, kuş gribi durumunda yaşanacaklar, yapılacaklar, korunma yöntemleri" konularında köylüleri bilgilendirdi.

Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Veteriner Hekim Erdem Sancar, köylülerden tavuk ve kümes hayvanlarının ölümü durumunda mutlaka gerekli yerlere bilgi verilmesini istedi.

Erdem Sancar, bu durumun 2 ay kadar sürebileceğini belirterek "Ölüm vakası olursa ihbar edilmesi gereklidir. Bu durumda avcılık yapılmaması da uygundur. Kuş gribi, ördek, kaz ve kuğular için çok tehlikelidir. Kendileri sağlıklı görünüyor ama hastalığı kendileri taşıyorlar" dedi.

Tarım ve sağlık ekipleri köylülere broşürler dağıtırken, köy kahveleri ile cami girişlerine de kuş gribi konusunda bilgi amaçlı broşürler asıldı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 17:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?